nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Munar

Pens que la formació de Maria Antònia Munar hauria de plantejar com una condició sine qua non per arribar a una entesa amb els conservadors que el proper executiu de Matas mantingués l'essencial de la política lingüística i cultural del període 1999-2003.

Hem de tenir en compte que les Illes reben des de fa anys una allau immigratòria impressionant i res no sembla indicar que la tendència s'inverteixi -ans al contrari- en l'esdevenidor més immediat.

Si tots aquests immigrants no s'integren, el futur del català a la nostra terra serà ben fosc i l'abocarà a l'extincio a mitjan termini. Si de cada vegada hi ha menys catalanoparlants o persones que sense ser-ho parlin i apreciïn la nostra llengua -hagin nascut aquí o no-, ben poca gent votarà d'ara en endavant partits mallorquins com ara UM. És per això que s'ha d'exigir a la formació centrista que pressioni el PP a fi que no faci marxa enrere en política lingüística, que no rebaixi el nivell de català als funcionaris, que continuiïn i s'incrementin els cursos per als immigrants, que col·labori en tot moment amb l'Institut Ramon LLull, etc. Consider que seria positiu que totes les persones que estan neguitejades per la precària situació de la nostra llengua fessin arribar a UM -mitjançant correus per exemple- llur inquietud.

Francesc Tur Balaguer. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.