cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
21°

Son Real i l'ecotaxa

Quan el Govern comprà la finca Son Real amb els doblers de l'ecotaxa, Diari de Balears ja comentà que aquestes són les passes que de veritat prestigien l'impost i donen sentit a la intervenció pública per millorar la qualitat de l'oferta turística. Son Real és un extens espai verge d'incalculable valor paisatgístic, històric i artístic. I és devora Can Picafort, que té una de les plantes hoteleres més antigues i més subjectes a massificació. D'aquesta manera, el cor de la badia d'Alcúdia conté ara la cara i la creu de la Mallorca turística: d'una banda un nucli farcit d'hotels i oferta complementària en primera línia, prototip de la balearització i que s'ha vist forçat a regenerar la platja a causa de la sobreexplotació de les darreres dècades, i molt a prop un espai natural públic, gairebé inalterat i únic a tota la Mediterrània.

Així, potenciar Son Real és una manera excel·lent d'aixecar el nivell de Can Picafort (i d'altres zones properes com la Platja de Muro i el Port d'Alcúdia). Els clients, en un ventall de distàncies mínimes, i si la zona de Son Real es cuida i es promociona bé, podran triar entre llocs farcits d'ofertes convencionals o bé cercar una zona de pau i de natura, devora la millor mar de la badia d'Alcúdia, que és impossible que puguin trobar als seus llocs d'origen. I aquesta oferta és bona tant per a la temporada alta com per a la baixa. Son Real "com altres indrets de les Balears que s'han salvat de la destrucció" ha de ser el reclam del futur de la clientela de qualitat. I si els turistes comprenen que l'impost que paguen serveix per poder gaudir de finques públiques d'altíssima categoria, fins i tot és possible que el trobin barat. Com més inversions es facin semblants a la de Son Real, més oportunitats tindrà el Govern de fer campanyes de promoció efectives i convincents.

I el que es fa incomprensible són els entrebancs, fins i tot judicials, que una part dels hotelers posa a l'ecotaxa. S'ha d'insistir que ells són els grans beneficiats d'aquesta acció pública. I si augmenta el prestigi de Mallorca i vénen visitants amb un major poder adquisitiu, els guanys seran, en primer lloc, per als qui han fet espants davant del nou impost.

Son Real és l'esperança que encara es pot promocionar una Mallorca lliure del ciment, del renou i del mal gust. Son Real en mans públiques és categoria per a tots.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.