nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Això de l'IAE

El Govern de l'Estat Espanyol, en plena exuberància d'iniciatives de molt dubtosa maduresa, llegiu BANDERA, llei per «millorar» l'educació, el «decretazo» del Ministeri de Treball, amb una miqueta de marxa enrere ara per allò que plouen rodes de molí i les estadístiques comencen a ser alarmants per negatives, ilegalització de bona part dels votants del País Basc... Ara s'arranca amb això que, com que prometeren en campanya electoral baixar impostos, idò fora l'IAE (impost sobre activitats econòmiques) que, ves per on, és un impost que cobren els ajuntaments i els permet anar surant una mica.

Això sí, sembla que: deixaran de pagar-lo sols les empreses o els treballadors autònoms que guanyin manco d'un milió d'euros a l'any. Bé. Ja està bé. I que les ciutats de més de cent mil habitants i les capitals de província, seran compensades de la manca d'ingressos amb un percentatge suficient de l'IRPF. Bé. Torna a estar bé. Alerta però, que quan Madrid diu: «suficient», quasi mai solen quadrar els números a la perifèria. De tota manera, aquí, a les Illes Balears, sols en resultarà «compensada» Ciutat. I la resta de pobles, poblets, pobletxos? En Sineu pensava. Aquests sembla que res de res. Un mac dins la boca i a munyir indiots pel bec. Bé, pareix que estaran autoritzats a inventar-se taxes diverses, augmentar les existents, com és ara l'IBI (impost sobre els béns immobiliaris), i a estrènyer els esfínters, ja saben, menjar poc per haver de cagar poc.

Allò que he llegit i no acab d'entendre gens ni mica és la disposició de llevar la taxa del 1'5% anual damunt la facturació de la telefonia mòbil. Potser qualque lector més informat que jo m'ho sabria explicar. Tenc les meves sospites, així mateix, pel boll m'hi redolen idees a raig i roi. Inconfessables, de moment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.