algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Calamars a Mururoa

No fa gaire anys, un parlamentari mallorquí del Partit Popular, amb carnet, vull suposar, va enviar el senyor Aznar a pescar calamars a l'illa de Mururoa, lloc on els francesos havien fet unes proves nuclears.

El senyor Aznar, des que és president del Govern de l'Estat espanyol, passava les vacances a la costa llevantina, zona en la qual s'han fet unes inversions d'allò més extraordinàries per convertir el regne de Rita Barberà i de l'actual ministre de treball, Sr. Zaplana, en una de les autonomies més amoixades pel Govern central. Aquest any i el passat, però, el senyor Aznar ens ha fet l'honor a la gent de les Illes Balears, i concretament als menorquins, de passar les seves vacances a casa nostra, sense comunicar la seva vinguda ni al Govern balear ni al Consell de Menorca. Davant molts menorquins, mallorquins i eivissencs, ho dic per a vergonya seva per haver-li-ho consentit, el sr. Aznar va dir textualment, segons he pogut llegir a la premsa, «el pacto es un barullo que no ha hecho nada en tres años en Baleares». Doncs bé, com podreu suposar, jo no era al sopar, però no vull consentir a ningú, i molt manco al president de l'Estat espanyol, que vingui des de Madrid, en aquest cas concret, a donar-nos classes de dignitat política, de democràcia i de saber fer feina. El nostre president és el sr. Francesc Antic i a ell i a tot el Govern de les Illes se'ls deu, almanco, educació i bones maneres, ja que representen totes les dones i tots els homes de les Illes Balears. Qui jutjarà la feina que han fet durant aquests quatre anys serà el poble, democràticament, com va ser elegit, igual que elegirà democràticament qui ens ha de representar davant el Govern central de l'Estat i, sincerament, confii que no surti guanyador el mateix que ens ha governat durant aquests darrers anys des de Madrid.

Per acabar, si per casualitat llegís aquesta carta, en la intimitat, és clar, demanaria al sr. Aznar que fes un repàs del que va fer el seu partit a les illes durant els anys que va governar i que sàpiga que farem tot el possible perquè aquest Govern de progrés tingui, almanco, el mateix període de temps per poder demostrar la seva capacitat i per desenvolupar la tasca que li correspon. Que no s'ompli tant la boca parlant de democràcia i que recordi que no fa gaires anys, el fundador d'Alianza Popular, avui president de Galícia, va ser qui va dir aquella desgraciada frase «la calle es mía».

Antoni Colomer i Altimira. Inca

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.