algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Aval a l'ecotaxa

La decisió de la Comissió Europea d'avalar la legalitat de l'ecotaxa, davant una pregunta formulada per l'eurodiputat balear Carlos Ripoll, constitueix una gran passa endavant per a l'establiment d'aquest impost i dóna una gran força a les aspiracions del Govern Antich perquè el Tribunal Constitucional ratifiqui el mateix que ja ha dictaminat Brussel·les.

Com és prou sabut, l'Executiu Aznar presentà recurs d'inconstitucionalitat contra la llei que regula l'ecotaxa. D'aquesta manera aconseguí una paralització momentània del nou impost. Però el Constitucional, mitjançant un acte, va permetre'n l'aplicació fins que no hi hagi decisió definitiva. Per la seva banda, el PP va emprendre la batalla europea i intentà demostrar que es tracta d'una doble imposició, ja que els turistes paguen IVA. Però el tret els ha sortit per la culata, tant als conservadors com als hotelers que reclamaren un famós informe jurídic a un dels bufets de missers més famosos de Madrid. La Comissió Europea, molt sensible a la protecció del medi ambient, considera que l'ecotaxa és compatible amb l'IVA.

Ara el Tribunal Constitucional està entre l'espasa i la paret. Si acorda anul·lar l'ecotaxa en nom de la Carta Magna, podria entendre's que la màxima norma de convivència de l'Estat espanyol contradiu el Govern d'Europa. Sembla molt improbable que l'Alt Tribunal vagi per aquest camí, i això vol dir que l'ecotaxa és cada cop més una realitat indiscutible.

Per la seva banda, l'Executiu Aznar ha fet un ridícul enorme davant els ulls de tots els balears. Ara es veu amb total claredat que el seu objectiu era obstruccionisme pur i dur envers una iniciativa històrica del Pacte de Progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.