algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

La Falca Verda del consens

El fet que Cort hagi premiat tres projectes per a la futura configuració de la Falca Verda revela l'esperit de consens que envolta aquest anel, que començarà a ser una realitat a principis de l'any que ve i que està cridat a ser un dels grans elements configuradors de la Palma del segle XXI. No es pot dir, de cap de les maneres, que aquesta sigui la iniciativa del PP. Els conservadors han recollit el testimoni de les planificacions dels anys vuitanta i els han conduït cap a la seva realització comptant amb el consens de tots els partits polítics i associacions veïnals.

L'inqüestionable és que la massificada Palma d'avui en dia necessita aquest avanç. La necessitat de nous espais verds és imperiosa per a una urb cada cop més saturada i constrenyida. Basta comprovar la concentració de població de les zones properes a la futura Falca Verda per a comprendre que la ciutat no pot esperar gaire temps abans de poder disposar de noves zones ajardinades.

Però cal advertir als actuals govenants de l'Ajuntament és que no es deixin dur per les presses. És lloable que les obres de la primera fase comencin a principis de l'any que ve, encara que això no implica treballar a corre"cuita per a poder mostrar «realitzacions» quan arribin les eleccions de maig. S'ha de recordar el que passà amb el parc de les Estacions fa quatre anys. L'obra es féu a la carrera per poder inaugurar-se pocs dies abans de les municipals del 1999. Després aquelles presses dugueren nombroses imperfeccions que encara s'estan corregint.

La Falca Verda és un projecte urgent per a una ciutat massificada. Per superar aquesta situació s'ha de treballar amb seny i saviesa, sense excessives presses i procurant contentar la majoria i calculant al mil·límetre cada passa que es doni.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.