lluvia ligera
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Droga a la Soledat

El motiu d'aquestes lletres és la propera obertura, per part de l'Organització Zaqueo, d'un centre d'assistència per a drogodependents actius al carrer de Cabrera del barri de La Soledat a Palma. D'entrada he de dir que no estic en contra dels centres d'aquestes característiques, i que la tasca que du a terme l'anomenada entitat és molt lloable. El que en realitat em molesta, i fins i tot em treu del solc, és que:

Primer. En aquests moments al nostre barri no hi ha un excés de gent drogada pels carrers, sinó que els que s'hi passegen són els quatre o cinc de sempre i que tothom coneix, ja que fa molt temps que són per aquí. El que sí hi ha molt a la Soledat és gent que arriba amb el seu vehicle, fa el tracte amb els qui venen la droga i després se'n va a consumir-la a un altre lloc. Això ens molesta, i molt, als habitants de la Soledat, que, per altra banda, no ens dedicam a aquesta mena de negoci, sinó que tenim una feina que com a tothom ens basta per viure. Ara bé, consider que aquesta situació no és motiu suficient per fer un centre d'acollida als drogodependents actius, perquè com bé ens va explicar el Sr. Sanz a la reunió de dia 4, ells no porten drogodependents, sinó que van allà on n'hi ha.

Segon. És del tot inacceptable per als habitants de la Soledat, que per part de la Corporació Municipal es doni el vistiplau a aquest projecte tot i fent-nos saber que quan s'haurà enllestit la reforma de la zona de la Gerreria i Ciutat Vella, els venedors de droga que ara hi tenen el seu negoci, vendran a la Soledat a instal·lar-hi les seves «empreses», el que farà necessària l'existència d'aquest centre per la gran afluència de drogodependents que vendran a comprar droga al barri. Això l'únic que fa és donar-nos una idea del respecte que ens tenen des de l'Ajuntament, ja que si de veritat volguessin fer coses per la nostra ciutat no consentirien que aquests venedors que queden sense lloc s'establissin a cap altre barri de Palma.

Tercer. No és normal que uns mesos enrere l'Ajuntament convocàs totes les entitats existents al nostre barri i al Polígon de Llevant per treballar en un projecte de reforma integral d'aquests dos barris i que ara, sense haver començat a fer res del que ens varen prometre, ens diguin tan tranquils que aquest centre ens convé molt perquè a la Soledat i al Polígon de Llevant s'hi establiran tots els camells que hi ha ara al casc antic, i aquests «senyors» hi fan nosa, per tant els enviaran aquí i nosaltres val més que callem i acceptem que apedacin el set que fa uns vint anys tots els equips de govern de l'Ajuntament s'encarreguen de fer de cada dia més gros.

Quart. Dir al Sr. Vidal que els habitants de la Soledat presents a la reunió, SÍ que vàrem entendre el que ens va explicar, però que no estam d'acord en res del que ens va dir, perquè estar d'acord amb això vol dir tirar la tovallola i deixar que el barri es converteixi en una «Macrosuperfície de la droga», on s'hi pugui comprar de tot a tota hora i on els seus habitants no hi puguin viure amb un mínim de dignitat com a un altre lloc qualsevol de Palma. Sr. Vidal, els habitants de la Soledat no som ciutadans de segona ni de tercera, complim amb els nostres deures com a ciutadans, i com a tals volem que es respectin els nostres drets.

Conxa Figuerola Parri. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.