nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Majorica, en suspensió de pagaments

La decisió dels òrgans rectors de Perlas Majorica de sol·licitar la suspensió de pagaments és una notícia decebedora. És cert que, amb ella, els gestors protegeixen els drets més immediats de treballadors, proveïdors i creditors, però també representa una passa necessària per a una possible liquidació. Les bones intencions del Govern Antich per assegurar la continuïtat de la fàbrica amb un crèdit tou de la pròpia institució han topat amb la realitat: la manca de perspectives dels gestors "o, pitjor encara, dels seus avaladors" per treure el carro endavant. De fet, ja ho havia anunciat Emilio Botín, el president del Banc de Santander, el desembre passat: «No veig sortida a Majorica en aquest moment». Ningú millor que Botín per fer un diagnòstic de la situació, perquè amb els seus doblers la companyia estrangera Alpha adquirí l'empresa perlera.

Devers sis-cents llocs de feina i un milenar llarg de famílies del Llevant estan amenaçats. És clar que això poc interessa als financers que, sota l'excusa de la globalització, mouen els capitals d'aquí cap allà, segons més els interessi. Majorica ha deixat de ser rendible en les actuals circumstàncies i només el seu nom és un actiu interessant per a qui cerca generar plusvàlues al cost més reduït.

Ens agradaria equivocar-nos en aquesta anàlisi, però just podem ser pessimistes respecte del futur d'una empresa que ha estat senyera de la indústria illenca i que ha prestigiat arreu del món el nom de Mallorca amb productes de primeríssima qualitat.

Benvinguda, m7
La comunicació en llengua catalana s'ha enriquit amb l'aparició, a Mallorca, d'm7, el canal de televisió que pren de TeleNova algun dels programes més coneguts i hi afegeix els continguts de FlaixTV, un model audiovisual de gran èxit al Principat. A manca d'un model de comunicació autonòmic, s'ha de valorar tot el que implica aquesta aposta de la iniciativa privada, i més quan s'estrenyen els lligams amb una emissora catalana per potenciar la llengua, la cultura i l'espai convivencial comú dins el nostre àmbit de països germans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.