algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

Congrés

Els delegats balears al congrés del PP estaven molt satisfets. Ja consideraven tradicional que els situassin a un racó, generalment al «voladís» del Palau de Congressos, però aquesta vegada els han col·locat a platea i per enmig. I després de tanta «marginació», ahir no hi cabien de goig per la deferència.

Gonella La gent que telefona a Gesa es queda sorpresa amb el contestador automàtic de la companyia. Surt una veu molt atenta que diu: «tecla u, castellà; tecla dos, mallorquí». El client rep així la informació en la llengua que vol. El problema és aquest menyspreu envers la llengua pròpia. A Gesa s'estimen més parlar de «mallorquí» que no de «català». I fa veritable gràcia que en el tercer mil·lenni encara es facin gonellades a Palma a una empresa seriosa. És que Gesa no ha llegit l'Estatut d'Autonomia? Enrampa pensar en aquesta possibilitat.

Pessetes El Govern balear presentà ahir les ajudes als damnificats pel temporal de la passada tardor. Però el curiós del cas és que ho presentaren en pessetes (uns 17.000 milions) en comptes d'euros. N'hi ha que diuen que els anuncis públics es faran en pessetes mentre es pugui perquè parlar de milers de milions vesteix molt. Aquesta situació recorda la de la França de fa quaranta anys, quan molta de gent parlava de «francs vells» i de «francs nous» segons interessàs o no vestir una quantitat.

Menorquins Quan un polític menorquí fa carrera a Mallorca, en el moment que torna a la seva illa i els seus companys de partit el volen criticar li diuen: «Ja penses com un mallorquí». Diuen que aquesta és allà una crítica ofensiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.