algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Un dilluns sense cotxes

El trasllat de dia festiu del patró de Ciutat a dilluns no tan sols ha portat les agències de viatges a ofertar especials «pont de Sant Sebastià», ara que viatjar ha esdevingut un element de consum imprescindible per a conèixer món i recrear-se espiritualment, sinó que també els negocis de la restauració de la part forana s'han espavilat a abastir-se per l'onada d'ociosos palmesans que els invadirà. Potser més d'un ciutadà quedarà a casa i fruirà d'aquest no institucionalitzat dilluns sense cotxes fent una passejada per aquells llocs de la ciutat que no li són quotidians.

Fins i tot, els veïnats del camí de n'Olesa de sa Cabaneta el disfrutaran. Aquest camí-carrer, entorn de les nou del matí del dilluns sembla la fi de l'autopista a Palma: hi ha més cotxes que carrer. Abans de sopar, fa unes setmanes, quasi bé a diari, ja s'han fet habituals els embossaments, amb els conseqüents concerts de clàxons, nervis i alguna brega. Fa unes setmanes s'ha restringit l'espai d'aparcament per deixar passar cotxes, però n'hi ha en excés a les hores punta. Són una conseqüència dels canvis sociològics dels quals parlava ahir l'editorial d'aquest diari, tant l'excés en quantitat i ús del cotxe, com la solució «urbanita» aportada al camí que du a Pòrtol per dins sa Cabaneta.

Però és ben segur, també, que ben pocs dels ciutadans «xaleters» i «endossats» de Marratxí aprofitaran el dia fent a peu aquest trajecte que cada dia fan dos cops en cotxe. Seria recomanable que per un dia sortissin del redolet del jardí privat i s'aturassin als cafès del poble, que passejassin sense la frisor laboral, amb la placidesa d'un dia de festa, per les voravies que envaeixen amb les rodes dels seus cotxes i haurien fet un poc de turisme interior que els faria conèixer un poc el poble on viuen. Fins i tot és possible que es retrobassin a ells mateixos i s'empegueïssin de la situació tercermundista del carrer pel qual passen cegats cada dia. Però em tem que seguiran agafant el cotxe. Ni que sia el migdia per anar a cercar el pa o comprar aquest diari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.