cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

Fa 5 anys...

Apreciats/es responsables de Diari Balears: Fa 5 anys que els ciutadans/es de les illes tenim l'oportunitat de poder llegir notícies en la nosta llengua, per tant, com a ciutadà, com a persona que estima la nostra cultura,... moltes gràcies.

Com a vapdellaner (malauradament municipi de Calvià) em sent trist de veure com al vostre suplement especial de l'1 de maig el nostre gran Ajuntament no ha tengut el detall d'incloures a l'apartat de felicitacions al vostre mitjà de premsa, un mitjà que lluita des de fa 1.825 dies aprox. a fer que la premsa catalana a les illes sigui una realitat. Clar, innocent de mi, com puc pensar que un Ajuntament tan faller i rocier s'interessa per les nostres arrels, o per ventura les festes mallorquines no són tan rendibles en matèria de vots com les espanyolistes, és fàcil desemmascarar la realitat fent cert suplements municipals, fent creure una certa simpatia cap a la cultura pròpia de les illes, però la realitat que vivim a Calvià és una altra. A Calvià tenim una Ràdio Municipal on la llengua catalana està al típic lloc de llengua «indígena», si l'escoltam sentirem parlar més alemany/anglès que mallorquí, també tenim una pseudorevista municipal on només s'explica les grans fites de l'Ajuntament, això sí, en «castellano» perquè els que voten ho entenguin tot, per no quedar malament tenen la revista Entorn, que es suposa que serveix per rendir comptes pel que fa als doblers de la política lingüística, també tenim una batlessa que no li interessa gens el mallorquí, i per què li ha d'interessar si vivim a Espanya? Tampoc no té cap interès per la realitat cultural dels dos pobles del municipi com són Calvià Vila i Es Capdellà, basta veure els comptes de l'Ajuntament quan fan referència a pressupostos destinats a festes típicament mallorquines, per exemple, les festes de juliol des Capdellà són les úniques del terme que són Patronals, bé i això què els importa als «mandamassos» de l'Ajuntament? Res, absolutament res. Això sí, a un sector del poble els diuen que no es preocupin que hi haurà molts i bons aperitius i que no farà falta que dinin, és a dir, tornam al mateix de sempre, els peperos d'en Cañellas on feien a base de torrades i xocolatades i el nostre Ajuntament a base d'aperitius, al cap i a la fi serà ben vera que tots són iguals.

Per ventura, els dels Lobby per la independència en lloc d'arnar-se'n a Inca o a Palma, haurien de fer una passadeta pel nostre municipi calvianer, per ventura l'OCB també hauria de fer sonar alarmes davant el consistori calvianer, si fos així dubt que trobassin alarmes suficients per fer-se sentir a Calvià.

Estimat Diari de Balears, gràcies per existir, com a mallorquí, com a nacionalista, com a ciutadà calvianer, ... és un plaer pel cor veure-vos a l'estanc/papereria cada dematí. Molts d'anys.

Atentament.

Joan Carles Bestard. Capdellà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.