nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

Els autobusos de la UIB

Els que hem volgut sortir de l'ús diari del cotxe per arribar a la nostra feina a la UIB substituint-lo per l'autobús ens trobam davant un pèssim servici per part de l'EMT de Palma.

Així, la línia 19 la fan els vehicles més vells i en pitjors condicions de la companyia, i amb capacitat del tot insuficient per atendre la demanda. Per exemple, el dimarts 31 d'octubre, qui això subscriu va haver d'esperar una hora i veure com passaven davant seu totalment estibats i sense recollir passatge quatre autobusos: en total, des de la parada de l'inici de General Riera fins a la UIB un temps, d'1 hora i 10 minuts per arribar-hi. El 3 de novembre, divendres, que és el dia de manco moviment, hem vist de bell nou com el primer autobús 19 no s'aturava, i hem agafat el segon després de mitja hora d'espera (en teoria en passa un cada deu minuts).

Cal pensar el perill de la carretera i que un sol autobús 19 estibat substitueix aproximadament un quilòmetre de cotxes ocupats amb una persona, que és com solen pujar. Un poc de pietat per als estudiants i els escassos professors que volen fer ús del servei públic, l'intent de ser civilitzats no mereix aquest càstig (com per altra banda el dels menjadors universitaris, que destrossen el sistema digestiu de tots els que hi queden a dinar).

Crec que la UIB hauria de pensar que el mal funcionament del transport i del menjador públic fa més miserable la vida dels membres de la comunitat universitària. Fa anys que les protestes se senten arreu, però per desgràcia són molt poques les respostes.

Àngel Terrón i Homar, professor titular de Química Inorgànica de la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.