algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Per intentar donar lliçó de democràcia

A Jaume Font i Barceló, batle de sa Pobla. Havent llegit la revista Sa Plaça núm. 91, a la pàgina 7 el xerrim pobler diu que en una plenària del nostre Ajuntament, a Nofre Pons i Sureda, regidor de l'oposició, tu el tractares de maleducat. Amb aquesta expressió sols has demostrat allò que ets. I jo et vull demanar, és això una manera de convèncer la gent? De guanyar-te amics? Les simpaties del proïsme? Consciènciar? Democratitzar? Culturitzar? Agradar i atreure la gent cap a les teves idees? Educar i encendre un misto per il·luminar la fosca per a aquells que no hi veuen? Ensenyar els qui no en saben? Germanor? Ser sociables? Vertaders demòcrates? Homes de cultura? Fer civisme? Democràcia? Educació? Vèncer o convèncer? Al meu parer, no, no i no.

No hauria estat molt millor que t'haguessis dirigit a ell amablement, amistosament, amb arguments convincents, pacíficament, amb bona harmonia o en democràcia. Hauries d'haver mirat de convèncer-lo o de donar-li lliçó, si és que penses que ho necessita, que vol aprendre i no en sap, en lloc de posar-te amb aquesta postura de malmenar, de renyar, de mossegar, de donar aquestes mossegades que no dic quina casta de mossegades són. Ja que ets membre d'un partit polític, aconseguiràs molts de vots en tornar a votar?

Ja que en certa manera ets home de negocis amb portal obert, aconseguiràs molts de parroquians? I així, consideracions te'n podria fer fins l'any que ve per aquest temps si ho fessis tal com jo dic. Amablement, amistosament, amb arguments convincents tal vegada ens hauries ensenyat lliçó, cultura, civisme, emperò tal com ho feres "i permete'm l'expressió" sols has fet de groller i de poc assenyat, si no és tal com jo dic, em desdic de tot quant t'he dit i si fos necessari, agenollar-me públicament i davant tu i demanar-te perdó.

I ara te deman amb un llarg interrogant, és o no és o deixa de ser tal com t'he dit. Si no comparteixes aquestes idees i tens altres arguments més convincents, m'agradaria moltíssim que m'ho enviassis a dir i així tal vegada em convenceries i em veuria obligat a amollar el mac o acalar el cap.

Guillem Crespí Pons «Cremat». Sa Pobla

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.