algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Coses que no m'han explicat mai

N'hi ha moltes, de coses que no m'han explicat mai. De moltes ja me n'he oblidat, de manera que l'explicació, si existia, es deu haver perdut en un d'aquests remolins que es passegen pel poble i es perden a fora vila, empesos per un aire neguitós. Però no ho podem entendre tot. En bones: que no pensi ningú que es tracta, ara, d'entendre les grans qüestions, ni de molt. Servidor em referesc a petits assumptes, a qüestions domèstiques, rutinàries, gestos repetits un pic i un altre sense cap mòbil aparent i sense cap finalitat destriable. Però, en fi, deixem-ho anar, que per aquí no arribam enlloc, i ara es tracta d'arribar, pura i simplement, al final d'aquest cornaló de diari.

Coses així, que no ens explica ningú, podrien ser, per exemple: si necessitam tanta immigració per cobrir les vacants de mà d'obra, per què tenim tant d'atur? Hi deu haver una explicació molt senzilla i una de molt complexa, i servidor crec que només seria capaç d'entendre l'explicació molt complexa, perquè la senzilla probablement ens deixaria a tots tan transposats que seríem incapaços d'assimilar-la. I, ja que hi som, heu vist que hi ha espanyols que acudeixen a la verema francesa? Mentre, Unió de Pagesos, de Lleida, du endavant una experiència pilot de contractació de dones del Marroc per fer feina a fora vila. Efectivament, tot plegat deu seu molt complex. Desitgem-ho, perquè si només és allò que pareix, hi ha per qüestionar seriosament molts de sistemes del Sistema.

I amb aquesta calor fa molt mal posar-s'hi.
Una altra cosa: hem saludat la posada en funcionament de cinc noves dessaladores portàtils, que ja produeixen aigua a tutiplèn, la qual cosa, i amb motiu, ha proporcionat a les primeres pàgines dels diaris un somriure presidencial. Com aquell que diu, feim aigua, pura alquímia. Per ventura aquest govern té un pacte amb el Dimoni, sant patró dels alquimistes. No oblidem que en el Pacte de Progrés hi ha comunistes, que tenen bo a l'Avern. Deu haver estat una qüestió d'aquestes, perquè, si tot és tan fàcil com això... per què fa tants d'anys que perdem el temps parlant i parlant, barco ve, barco va, sense veure que, just amb un pacte amb el Dimoni, teníem aigua a rompre? La dreta també en sap, de pactar amb el Dimoni: per què no ho feia?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.