muy nuboso
  • Màx: 11.83°
  • Mín: 7.77°
11°

Estat de setge a Mallorca

L'altre dia llegint la premsa sobre el problema de les ambulàncies amb l'Insalud, en aquesta guerra mediàtica, vaig llegir amb estupor que l'Insalud recorria a voluntaris i soldats per cobrir els serveis, i vaig pensar, ja tenim un altre 23-F, només falten els tancs per les avingudes i declarar l'estat de setge, el dia que sofreixi un accident amb el meu cotxe esper no quedar-me de per vida en una cadira de rodes, per si en treure'm ho fan de mala manera! Bona elecció han tingut els representants de l'Insalud, esper que no els toqui a vostès.

Per muntar una instal·lació elèctrica crid un electricista, no crid un fontaner que està preparat per arreglar una canal d'aigua o muntar un bidet; doncs això és el que han fet a Mallorca amb les ambulàncies. A això com s'anomena? Insensatesa, negligència o no tenir-ne ni idea, posin vostès l'adjectiu. Un soldat sabrà com funciona un cetme i quantes bales caben en el carregador, i em deman si sabran distingir un ambú d'un güdel i aplicar les maniobres de suport vital bàsic elementals?

Vaig llegir un article que deia que se cerquen conductors davall de les pedres, conductors d'autocars, guàrdies civils (a mi sempre m'ha agradat ser policia, que em regalin un tricorni) si pel simple fet de tenir un carnet que habilita per conduir una ambulància sense tenir els mínims coneixements sanitaris, per favor que no es produeixi a Mallorca una gran catàstrofe, perquè el dia que passi un fet gran, sortim en els diaris, i no serà precisament per publicar l'accident en si. No se fiquin a bombers, que vostès són capaços d'apagar el foc tirant-hi benzina.

Mallorca, a pesar de ser una illa petita, està dins del mapa i com a illa turística requereix d'un transport sanitari a l'alçada de qualsevol país europeu, prestada per professionals i no per voluntaris i soldats, llevau-vos la bena dels ulls i no implanteu a Mallorca un servei de la categoria d'un país del tercer món.

Ambulàncies Insulars amb els seus defectes, ha estat una de les empreses pioneres a Espanya en el transport de malalts amb 30 anys d'existència i en l'actualitat amb 400 professionals en plantilla, aprofitau-ho i presumiu d'això en benefici dels ciutadans que són els que paguen els imposts i els que realment estan sofrint el problema, aquí s'ha de mirar l'interès general i no prendre-s'ho com una qüestió personal contra una certa persona.

Si el problema és els doblers, si no el malgastassin no hi hauria problema amb una bona gestió, i un exemple clar el tenim a Son Dureta, a la sala d'espera principal. Son Dureta està que es cau a trossos i no se'ls ocorre millor idea per donar bona imatge que comprar un televisor d'última generació de la marca Fujitsu (42 wide plasma display, model htm 42A) que per un en el mercat ronda el milió de pessetes, que en moltes ocasions està apagado i quan està encès es visionen vídeos de diverses patologies i malalties que només interessen estudiants de medicina, perquè per una persona llega en el tema és un autèntic avorriment, i si del que es tracta és d'evitar precisament això, jo preferesc veure el Gran Hermano que fa més morbo, i quant al televisor, amb un més petit i convencional hauria bastat.

Enrique Montalvo García. Magal

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.