algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
18°

No volem la nova carretera per veïna

Des de fa uns mesos els Amics i amigues de Son Sardina i sa Garriga estam preocupats pel projecte de creació d'un nou vial que pretén ajuntar la carretera de Sóller amb la de Valldemossa passant arran de l'escola.

Aquest projecte és una nova amenaça per al nostre fràgil poble, que ja en suporta prou: Son Reus (incineradora, central elèctrica, polígon d'RSU, etc.), ampliació de les dues carreteres (Sóller i Valldemossa) que ens comprimeixen, urbanitzacions il·legals, terrenys rústics convertits en vertaders magatzems de cotxes de lloguer i d'autobusos, dipòsits de materials de construcció, etc. La nostra terra, malgrat tot això, encara conserva el caràcter i és el lloc que ens agrada per viure-hi. Però és clar que això serà per poc temps, ja que per acabar de complicar"ho, les poques possessions dels voltants que mantenen una explotació tradicional i que són respectuoses amb el paisatge donant"li qualitat queden amenaçades per la nova carretera, que les xaparà i aïllarà del nostre poble.

El projecte de la nova carretera proposa dos carrils inicials ampliable a quatre i tres rotondes: una a la carretera de Sóller, una devora l'escola i una a la carretera de Valldemossa. A més, existiria la possibilitat de requalificar (de rústics a urbanitzables) els terrenys per on passa. Una passa més cap a la destrucció.

Els Amics i amigues pensam que si deixàssim de banda l'especulació, la improvisació i la manca de planificació, tal vegada projectes com aquest no es durien endavant i no serien necessaris tants «plans d'embelliment»!

Els habitants de la zona ja ens hem manifestat en contra d'aquest projecte per considerar"lo del tot innecessari i hi hem presentat al·legacions, hem mantingut entrevistes amb diferents partits polítics, hem fet una entrevista amb el conseller d'Obres Públiques, també estam preparant mobilitzacions i farem tot el que sigui necessari per aturar"ho.

Els Amics i amigues lluitarem per conservar els darrers refugis que ens queden i exigim al Pacte de Progrés que sigui més sensible a aquest tipus de reivindicacions i no tiri per terra totes les il·lusions que molts ciutadans i ciutadanes havíem dipositat en ells. Esperam la seva resposta.

Amics i amigues de Son Sardina i sa Garriga

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.