algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Mesures de preservació de l'equilibri ecològic

Sr. director: Som un grup de gent, mallorquins i no mallorquins, de tota condició social, econòmica i professional. La nostra afiliació política és diversa i, per tant, ens movem des de la més estricta pluralitat democràtica. Per això el que ens uneix és una preocupació comuna: el present i sobretot el futur de les nostres illes.

Les illes han assolit un alt nivell de desenvolupament fonamentalment econòmic. Però aquesta realitat amaga la cara més amarga del progrés: aquest s'ha produït a costa de l'explotació i degradació sistemàtica dels nostres recursos. La manca d'aigua, el problema del fems, el reciclatge, el compostatge, la manca d'energia, la destrucció massiva del litoral illenc, l'augment constant de la circulació de vehicles, etc..., són elements per pensar que és necessari redreçar la situació. Es tracta de redefinir un model que si bé ens ha servit durant un cert temps ara es manifesta totalment inviable per al nostre futur.

S'han de prendre mesures valentes que són imprescindibles per recobrar la qualitat de vida de les illes. Aquests projectes es veuen amenaçats per postures demagògiques, intransigents i sovint interessades de determinats sectors de la societat balear. Però hi ha una part de la societat silenciosa que dóna suport a la presa de mesures que preserven l'equilibri del sistema ecològic. És evident que correspon al Govern de les illes, sigui del signe que sigui, prendre les decisions oportunes que facin possible aquest canvi de direcció.

Sebastià Artigues i 52 signatures més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.