cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Un ministre de l'Obra?

Encara no he sentit ningú reflexionar sobre el fet que Aznar ha nomenat ministre de Medi Ambient un soci de l'Obra Cultural Balear, un soci dissident, però al dia de cotitzacions. Tot arribarà. Posats a cercar significacions, confonem l'ambigüitat amb el desconcert, únic resultat constatable de l'ascensió de l'expresident. Es juguen massa partides d'escacs alhora i no és gaire fàcil distingir la simultaneïtat de la superposició. Allò que volia explicar és que Aznar ha mogut la fitxa Matas, però que no sabem si sobre un o sobre dos taulers.

Ahir la premsa estatal analitzava més assossegadament la composició del nou gabinet. No hi havia més de tres línies per diari que prenguessin com a objecte el substitut d'Isabel Tocino. No vaig detectar-hi tampoc cap referència en clau de moviment contra el pacte a la Balear, per si qualcú encara creu que importam poc o molt a la Moncloa. I aquí feim i tornam a fer radiografies d'un Matas viu, més viu que mai, ocupat en la posada a punt del comandament a distància que li permeti teledirigir el PP des de Madrid.

Si no podem copsar el sentit de les jugades, hauríem de fixar-nos en els seus efectes. Des d'una perspectiva autonòmica, quasi l'únic que importa és assumir el punt de vista d'UM. I no sé per què imagín que els nacionalistes de centre opinen que la catarsi del PP, a costa del qual volen crèixer, acaba de començar. L'esquerra no pot tirar coets, perquè els uemites no permetran mai que es faci tan forta com per anul·lar-los. Tenen molta d'experiència en pactes que proporcionen vitamines als adversaris.

Els efectes peninsulars de l'enlairament de Matas, els sintetitzen unes declaracions de Zaplana: «Jaume Matas tiene una importancia especial para la Comunitat Valenciana»; «Jaume Matas, que es amigo personal de muchos de nosotros, nos echará una mano importante» perquè «estudió en Valencia y está casado com una mujer de Vilajoyosa». Finalment, Zaplana considera poc intel·ligents les crítiques per l'absèncià de valencians al gabinet d'Aznar.

Ara bé, i si la clau peninsular fos la mateixa que la Balear? Ja hi tornaríem a ser.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.