cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Sant Jordi, poble marginat

Sant Jordi sempre ha estat un poble marginal de Palma. Pagam imposts més cars perquè pertanyem a la ciutat, però els serveis que ens donen són dolents i aconseguits a força de manifestacions i protestes. El 1974 amb el batle Rafael de la Rosa, l'Ajuntament de Palma per no haver d'enderrocar hotels costaners a Can Pastilla, acordà allargar la segona pista de l'aeroport de Sant Jordi. Per compensar-nos ens prometeren un poliesportiu amb piscina, qualcú l'ha vista?

Anys després ens feren unes pistes de bàsquet i més tard el camp de futbol, però d'altres gaudeixen de piscina pública. A Sant Jordi, amb més de 2.000 habitants, encara no sabem quants d'anys estaran a fer-la. L'Ajuntament, abans de la Universíada, prometé instal·lacions esportives, però el president de l'Associació de veïnats de Sant Jordi (destacat militant del PP), digué que a Sant Jordi no calia demanar res ja que l'ajuntament havia fet molta cosa per al poble i no havíem de molestar els nostres regidors... Com no sigui col·locar amics i parents a fer feina a l'administració, ja ens diran que han fet?

Anys després ens volien tancar les escoles i fer anar els nostres estudiants a Son Ferriol, les protestes aturaren aquest despropòsit. L'escoleta actual s'ha aconseguit després de molts d'anys de lluita; l'APA demanava que es construís una planta més per a una sala de jocs i actes i el president de l'Associació de Veïns va dir que ja estava bé així i que no empipàssim més els regidors.

Fa alguns anys el PP de l'Ajuntament proposà els terrenys de Son Binissalom per fer-hi la nova presó, les protestes i mobilitzacions dels santjordiers i santjordieres aturaren aquell desgavell.

Fa dos anys alguns constructors amb el suport del regidor d'Urbanisme, pretengeren fer una urbanització a l'entrada del poble, desclassificant altres indrets on els serveis ja estaven instal·lats. El projecte era temptador perquè aconseguir doblers en poc temps era molt fàcil. Sant Jordi es tornà mobilitzar i s'aturà.

Els ajuntaments de l'interior de Mallorca han protestat pels renous dels avions. L'ajuntament nostre encara és l'hora que n'hagi dit ni piu. La direcció de l'aeroport va dir que sembrarien arbres a la capçalera de la segona pista per minvar els renous com feren a la part de Can Pastilla; què esperen a fer-ho? La Comunitat Europea projecta aturar els vols nocturns. Quines són les gestions de l'Ajuntament al respecte?

Vàrem tardar anys a aconseguir la rotonda del camí de sa Síquia. L'Ajuntament de Palma és l'encarregat de la il·luminació; què esperen a posar els llums? Volen eixamplar el cementeri de Sant Jordi com si fos una gran millora. El cementeri actual basta per al nostre poble i comarca. De totes maneres no es farà l'ampliació fins que no es venguin totes les tombes que hi ha per vendre al Bon Sosec, que l'Ajuntament comprà a una empresa en fallida relacionada amb el Sr. Fageda.

El pla Mirall a Sant Jordi ha consistit a asfaltar els camins de sant Jordi i Son Oliver. Aquests camins els havia espenyat anys abans Emaya fent passar per davall canonades d'aigües brutes en lloc de fer-les al costat dels camins, com es va fer a la carretera de Manacor. S'han reasfaltat el camí de can Cota i el de Son Binissalom. Aquest darrer no l'han acabat ja que encara hi manca més d'un quilòmetre que no s'ha acabat d'asfaltar, diuen pel poble, per «castigar» un veïns que viuen en aquest tram.

Han fet voravies noves i moltes estaven en bon estat, aquests doblers, s'haurien pogut emprar en altres coses... com obrir el carrer del metge Claverol, un passeig fins a sa Síquia i una piscina, etc. A les noves voravies del carrer de Sant Jordi hi han construït algunes rampes molt pronunciades que donaran més d'un susto a les persones grans si no hi caminen amb esment.

Han posat nous fanals al carrer Sant Jordi. Si teniu temps feis una volta i veureu que no n'hi ha cap que s'avengui un amb l'altre.
L'Ajuntament deixa construir finques noves sense aparcaments, cosa que aviat farà que no hi cabrem de cotxes pels carrers.
Si els que han de lluitar per nosaltres es porten així ja podem aplegar veles i anar a viure a un altre lloc.
Hem de dir basta. Sant Jordi independent i amb ajuntament propi és l'única solució per a tots aquests desgavells. Santjordiers i santjordieres, votau partits que ens defensin, no voteu la gent que a canvi dels nostres vots ens paguen de bastó.

Un santjordier preocupat

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.