algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La bona decisió de Cirer

Catalina Cirer adoptà ahir la decisió més cabdal que podia prendre una dona que, com ella, encara té molt a dir i molt a fer en política. Cirer anuncià que es lleva d'enmig en la lluita per la presidència del Partit Popular de les Balears i deixa que el candidat oficial, Jaume Matas, faci el seu camí.

L'actual delegada del Govern no podia aspirar a presidir el partit amb el suport de Gabriel Cañellas, a qui sempre ha demostrat una lleialtat incondicional. I era previsible que no podria «integrar-se» en la candidatura de Matas que, per no entendre, encara no ha entès que les eleccions les perden aquells que perden el poder. Cirer, de fet, només tenia una sortida digna, i l'ha presa.

En aquest moment, el PP no té cap altra alternativa immediata que no sia Jaume Matas. És clar, tanmateix, que l'expresident haurà de donar la talla per molts de costats. Primer ha de passar per un congrés difícil, perquè molts l'acusaran d'haver conduït el partit a la divisió i a l'oposició. Després, se li exigirà ser un bon director del grup parlamentari popular i un gran reorganitzador del partit caigut en hores baixes. Quasi res.

No és estrany, així, que Cirer i altres dirigents populars repleguin veles i quedin a l'expectativa de veure com s'ho fa l'expresident en aquesta complicada travessia del desert. Ells saben que d'aquí a tres anys hi ha un nou congrés que elegirà el candidat i que, per llavors, Matas ja haurà tingut temps per haver après el significat de la paraula «integració» o haver desaparegut del mapa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.