muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
16°

La Família amb majúscula

A Rússia s'ha posat de moda escriure Família amb majúscula. Curiosament, el nou responsable de la societat estatal Rosvoorougenie -nomenat dia 4 d'aquest mes d'agost- se n'ha queixat públicament tot declarant que «la nova moda d'escriure la paraula Família amb majúscula m'enerva. És un mite com tots els rumors sobre les riqueses de faula que guanya Rosvoorougenie».

Naturalemnt, a Rússia, país que ha esdevingut Xauxa per a les màfies des de la pujada al poder del camarada Ieltsin, la Família per excel·lència és l'entourage d'aquest, encapçalat per la seva filla Tatiana i el multimilionari Berezovski. També convé explicar que la societat Rosvoorougenie controla el vuitanta per cent de les exportacions d'armes del país i recordar que aquest ocupa el tercer lloc mundial, després dels EUA i França, en les vendes d'armes convencionals. Per tant, l'interès de la Família pel tema sembla massa obvi.

Com també ho és per intentar conservar almenys part del poder després de les pròximes eleccions legislatives, ara ja anunciades per al 19 de desembre d'enguany, i sobretot després de les presidencials previstes per a l'estiu de l'any 2000. Per descomptat, una bona raó per continuar participant en el tan rendible exercici del poder és la «tallada» que s'estan repartint damunt els mateixos préstecs del Fons Monetari Internacional, mitjançant la Financial Management Company de Jersey, com és públic i notori després de la darrera auditoria de PrinceWaterhouse Coopers.

La veritat és que la nova aliança "anunciada també el 4 d'agost" entre el partit «La Pàtria» del batle de Moscou, Yuri Lujkov, i el de Sant Petersburg, Vladimir Iakolev, i el partit «Tota Rússia», dels governadors regionals, aliança que Stepatxin no ha estat capaç d'impedir, i que podria encara ser reforçada si Primakov acceptàs ser el seu candidat a la presidència "sembla haver fet funcionar totes les alarmes de la Família i ha estat, sens dubte, el factor més determinant en el nou canvi de cap de govern.

Ieltsin ha volgut jugar molt fort aquesta vegada, ja que el nou candidat presentat a la Duma, Vladimir Putin, és també "diu" el seu candidat per succeir-lo en la presidència. Tanmateix, la precipitació amb què s'ha fet la proposta, no ha convençut ni els mateixos partidaris o aliats del president. Quant als seus oponents, tenen por que la Família no estigui jugant amb la idea de preparar el terreny per a la declaració de l'estat d'excepció...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.