nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

L'imperatiu

No som ningú per donar consells a ningú, però som dels qui consideren molt important la tasca de l'oposició, transcendental per als ciutadans i per al Govern mateix, perquè com més sòlida es presenti l'alternativa, millor ho farà l'Executiu. Per això, m'agradaria que avui el PP abandonàs aquell to que fa la impressió s'acceptar la investidura d'Antich, la llei electoral i no sé quantes coses més, únicament, per imperatiu legal, sense creure en la bondat del sistema. També seria bo que un partit que ha governat en coalició i amb el suport de trànsfugues de tot tipus deixàs de parlar de pactes antinatura. El transfuguisme, sí que només és acceptable per imperatiu legal.

S'haurien de saber emmirallar en el PSOE, que arriba al poder després d'abandonar l'hegemonisme i la submissió als dictats de Madrid. Pel camí, els socialistes han perdut molts de vots i han guanyat en saviesa i en mà esquerra. Per això, avui Francesc Antich serà investit president del Govern.

La derrota és molt dura, però no els hauria de servir per posar les llavors de més derrotes. Com més salvatge sigui l'oposició al Pacte, com més despietat sigui l'encalç a un dels seus components, més contribuiran a estrènyer els vincles que els uneixen.

Ateses unes circumstàncies que, per qüestions d'espai no puc enumerar, el pas a l'oposició pot ser molt bo, fins i tot per a ells, com quasi reconeixen els conservadors més assenyats. Però no sé si això ho ha entès qui cal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.