algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Sobre l'article de Joan Mir

Referent a la columna publicada pel senyor Joan Mir a la pàgina 24 del Diari de Balears de dissabte, 10 de juliol, trob que he d'aclarir que les persones a què al·ludeix "Josep Gua i Pere Bascompte" eren a la direcció o a l'òrbita d'un partit polític anomenat Catalunya Lliure des de mitjan 1989. Aquest partit es presentà a les eleccions autonòmiques del Principat el 1992, competint amb tot el bloc espanyol i amb ERC "que acabava d'assumir, o això es deia la lluita per la independència" i va obtenir-hi un resultat discret. El Moviment de Defensa de la Terra, fundat a Mallorca per Joan Quetgles. Jaume Rado, Margalida Lledó i qui signa durant el mes d'octubre de 1986, havia començat una dura escissió ja abans de l'acabament d'aquell mateix 1986. El sector afí a Josep Guia, que era el meu, propugnava un Front Patriòtic un dels punts ideològis del qual consistia en l'acceptació de «totes les formes de lluita» idea manllevada, per cert, de les lluites d'alliberament dels Estats Units d'Amèrica i de Cuba. Tot i això, l'MDT mai de mai no fou una organització armada, baldament la premsa espanyolista volgués confondre l'opinió pública identificant-lo com el «braç polític» de Terra Lliure. Aquest sí que era un grup armat, i és el que efectivament es va dissoldre a Pesillà de la Ribera l'any 1991 i en lloc consta que Josep guia en fes part en tot cas es devia limitar a expressar-los una opinió política, tan rebatible com totes.

Altrament, i ara com a votant (útil) que som del Partit Socialista de Mallorca, però d'UM a les europees, vull afirmar que no entenc en què consisteix l'abisme a què el senyor Joan Mir i d'altres persones fan referència en parlar de l'actitud política del PSM. Aquest partit, en exercici de la seva responsabilitat, pot donar "o no!", en nom dels seus votants, el suport que trobi convenient a un govern fundat en un pacte si els seus dirigents pensen que aixó beneficia el partit i Mallorca. No sé veure com ens perjudicaria més que un altre, els patriotes mallorquins, un govern PP-UM o un d'UM i PSIB més EU votat pel PSM sense participar-hi (possibilitat que no m'he temut que es tengués en compte). Per ventura deu esser que estic avesat a fer feina per la llengua i la patria ben enfora de certes pretensions i ja no sé ni trob la manera de desavesar-me'n, és el meu problema.

Amb tot dit, no em puc estar de felicitar el PSM i Unió Mallorquina per uns resultats que ja començava a passar d'hora que veiéssim.

Àngel Serra i Costa. S'Arenal de Llucmajor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.