nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Respectem els nostres majors

La societat mallorquina, principalment quan es mescla o és manipulada per la classe política, acostuma a fer els ridículs més espantosos que la imaginació humana pot concebre. Quan les «víctimes» són persones majors, les circumstàncies poden adquirir tonalitats dramàtiques per còmiques i lamentables.

Veure 1.800 dels nostres majors, a qui hem de professar tant de respecte i admiració com ningú altre mereix, participant "per pròpia inconsciència de les conseqüències que això du contra la seva imatge" en un circ organitzat amb finalitats electoralistes, desenvolupant el paper de pallassos, és certament tràgic.

Si a totes aquestes aberracions s'afegeixen connotacions gonellistes i ràncies (com en aquest cas), la figura de les persones grans queda del tot ridiculitzada i pansida. El referent que han de suposar els ancians en la manera d'actuar de les noves generacions (no del PP, no malinterpreteu aquestes paraules), resta només com una imatge de senilitat i facilitat de manipulació aborronadora.

Voldria demanar als organitzadors de la bacanal de vells en xandall al poliesportiu de Sant Ferran de diumenge passat, anomenats en circumstàncies manco lamentables el «Pacte de Progrés», que per respecte als mateixos participants i a la gent que els admira (als participants, no al «Pacte de Progrés»), que en properes ocasions s'abstenguin de remenar semblant aberració i ufana d'estupidesa majúscula.

Recoman que es plantegin realitzar un «Full Monthy» amb la plana major del CIM (els del Govern també hi poden participar, no fos cosa que «aquests dimonions rojos» els prenguessin vots, i així les companyies que fabriquen rodets de fotos baixaran de manera substancial els seus ingressos. A més, els moradors de Ca l'Ardiaca podran gaudir d'una mica d'intimitat i de tranquil·litat, com a mínim fins les properes eleccions), que de ben segur gaudiria de molt més èxit, i serviria per veure el pelatge a tota la classe política que ven una imatge immaculada i cara (amb el consegüent prejudici per a la nostra butxaca que, com sempre, ho paga tot) forjada per un exèrcit de volenterosos i ben remunerats assessors d'imatge.

Per acabar, voldria afegir que per tenir una vellesa digna, per ser respectables, no és necessari haver de ser utilitzats d'una manera tan miserable per captar els vots propis i aliens, i que tots els doblers que s'inverteixen a finançar bajanades com la de diumenge passat es podrien administrar d'una manera molt més productiva i pràctica, i que dignificaria en major mesura que unes classes de «gimnàstica» l'existència dels nostres necessaris i entranyables majors: provar de millorar la seva qualitat de vida.

Jaume Palou Riera. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.