algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La missiva del conseller de Sanitat

Avui he rebut una carta i una enquesta, que davant les incongruències i irregularitats que presenta el seu text, he tirat a la capsa del paper per reciclar.

Però de tota manera, sense posar una denúncia, ja que no sé a qui ni per quina causa denunciar, vull donar a conèixer la meva sorpresa, pels fets següents.

Com a tota adreça del remitent apareix una tal Comunidad Autónoma de las Islas Baleares, per la qual cosa si els funcionaris de correus no haguessin pogut trobar el meu domicili, difícilment haurien pogut tornar el sobre al remitent.

Però la meva sorpresa ha estat encara major quan a l'interior he vist una carta que, segons el seu text, m'enviava el conseller de Sanitat, cosa aquesta que no concordava amb el remitent, que la Conselleria de Sanitat forma part del Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La sorpresa no ha aturat d'augmentar, quan he vist que l'enquesta era escrita en aquesta nova llengua que els polítics integradors anomenen «bilingüe», i a més en la versiò «castellorquín», ja que primer estava escrita en castellà i després en mallorquí, dificultant per tant la seva lectura en la nostra llengua materna, i dificultant també l'aprenentatge de la nostra llengua per aquells que encara no la parlen, donant d'aquesta manera prioritat a la llengua oficial a la Comunidad de Madrid, abans que a la nostra pròpia. Què pensarien els madrilenys si els comunicats de la seva Consejería de Sanidad estiguessin escrits en català, o en euskera? Pens que el partit governant perdria les properes eleccions.

Davant aquests fets, m'ha quedat el dubte de si la carta era enviada per algú que usurpa el nom i les funcions de les nostres autoritats, o per les nostres autoritats, que incompleixen les normatives que ells mateixos aproven, i que tant presumeixen de complir els anuncis institucionals que pagam entre tots.

Pens que aquests fets bé valen fer una reflexió, ara que és l'època de canviar d'amitger.

Joan Miquel Monjo. Manacor

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.