algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Grans projectes per a una petita ciutat

Des de l'Ajuntament de Palma s'ha decidit fer una política agressiva sobre el medi ambient. L'Ajuntament va perdre la possibilitat de dotar la ciutat amb un parc verd i descongestionar-la de fums i renous, i en comptes d'això va optar per construir, sota l'excusa d'un parc, un pàrquing que afavoreixi l'ús del transport privat enfront del públic. És el consumisme, els enrenous, els fums, les presses, els nervis, i els interessos privats, enfront de la tranquil·litat, la pau, la possibilitat de caminar i de relacionar-te amb el teu entorn i, en definitiva, els interessos públics.

Però això no és tot. No contents amb això, aproven un Pla d'ordenació urbana totalment d'acord amb aquesta política. Per això s'incrementa la població i es construeixen noves urbanitzacions amb la finalitat que Palma es converteixi en una espècie de Tòquio en miniatura on els ciutadans i ciutadanes no puguin passejar, sinó que surtin a lluitar cada dia camí de la seva feina, el cinema o l'activitat de què es tracti.

Finalment, per descomptat, arriba el torn al moll. Jo no sé si n'estau al corrent, però resulta que el port se'ns queda petit, i el que seria una simple ampliació s'ha convertit en un projecte faraònic, amb expropiacions al mar, grans obres, molt de ciment, pocs espais verds, i fins i tot la possibilitat de traslladar el port a un altre punt de la ciutat. Tot perquè, segons diuen, els ciutadans i ciutadanes de Palma necessiten fer activitats de cara al mar i hi ha una gran demanda social perquè això sigui així. Francament pens que és un tema que no interessa gairebé a ningú.

Palma és una ciutat petita i mai no hauria d'aspirar a dur el ritme d'expansió d'una gran ciutat com podria ser Nova York, fins i tot Barcelona. El que sí hauríem de voler tots els ciutadans i ciutadanes és gaudir d'una ciutat moderna, però mesurada, aprofitar la nostra grandària per no deshumanitzar-nos i en canvi ser capdavanters amb respectar el medi ambient que ens envolta, innovant amb energies alternatives, introduint plans de reducció i reciclatge, i creant zones verdes públiques on la gent pugui passejar i relaxar-se en contacte amb la natura. En definitiva, fer una ciutat còmoda on tothom surti guanyant en qualitat de vida. Com a ciutadans i ciutadanes de Palma no ens hauríem de rebaixar a menys que això.

Margalida Bauzà Enseñat. Coordinadora de la delegació del GOB a Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.