algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Urbanitzar a Sant Jordi

Sr. Jaume Matas, Molt Honorable President de les Illes Balears.
Hem llegit amb interès les declaracions que heu fet. La nostra Plataforma es va adherir i va participar a la manifestació del passat dia 12 tant per Sant Jordi com per Mallorca. Constatam que heu pres nota del sentiment del 12-N i estau compromès a protegir el territori, per això segur que escoltareu les nostres reivindicacions que, a més, coincideixen amb les que fan destacats polítics del PP (el senador Jaume Font i el Conseller Ramis).

Com vós ja sabeu, al poble de Sant Jordi s'està a punt de cometre un atemptat urbanístic que, a més de ser injust, és un autèntic disbarat. «Sant Jordi, poble o disbarat?» és el nostre lema perquè això és el que l'Ajuntament de Palma cometrà si no rectifica el PGOU. La nostra Plataforma no s'oposa al creixement. Les setze entitats cíviques santjordieres i les mes de set-centes signatures (en un poble de 1.800 habitants) que donen suport a la Plataforma s'oposen a un creixement desmesurat i que aquest es faci sense consultar-nos.

Senyor Matas, la nostra Plataforma està formada per gent sense interessos econòmics en la seva immensa majoria. El regidor de Palma Rodríguez va venir a Sant Jordi completament desinformat i ens acusà amb aquesta mentida. No ens interessa que s'urbanitzi una zona del poble o altra. Consideram natural que el poble creixi mesuradament per can Sant perquè no destrueix cap zona paisatgística, ni natural ni agrícola, perquè així ja ho havia manifestat anteriorment l'Associació de Veïnats i perquè ja té els serveis necessaris.

Senyor Matas, urbanitzar la zona de can Fàbregues és un disbarat urbanístic perquè es un atemptat paisatgístic, preveu un creixement desmesurat (uns 300 hbitatges i 900 habitants més), destrueix una zona agrícola; no veiem clar que es construeixi tan a prop dels renous de l'Aeroport i la pudor de la depuradora, i està generant tota una polèmica sobre interessos especulatius i, per tant, bruts, a més del perill més que real de contribuir a l'empitjorament de la qualitat de vida del poble i la seva identitat. El catedràtic de Geografia Humana de la UIB Pere Salvà, a més, ha fet un estudi de població i la seva futura evolució que demostra a les clares que no hi ha cap necessitat de fer aquesta nova urbanització.

És per això que us demanam que faceu replantejar a qui correspongui aquest projecte per a Sant Jordi per la qual cosa us demanarem aviat una audiència.

Senyor Matas, Sant Jordi vol un tractament com a poble, vol el respecte a la seva identitat i tradicions, i que no ens dilueixin en el conjunt de Palma. Qualsevol poble de Mallorca no pot sofrir el creixement que preveu el PGOU. És hora d'aturar-ho.

Miquel Mulet Mas. Coordinador de la Plataforma per a un creixement mesurat de Sant Jordi

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.