algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

El regidor Carlos Ripoll i l'àngel exterminador

El regidor del PP i tinent de batle de Palma, Carlos Ripoll, té merescuda fama de mestre en l'art de tergiversar les coses i dir mitges veritats, que com tots sabem són les pitjors mentides. A més, des de fa mesos ha entrat en una espiral de nerviosisme creixent, perquè així com a nivell estatal les enquestes demostren que el PP no es «desferra» del PSOE, aquí a les nostres illes, i sobretot a Palma, la tendència és claríssima: com més temps passa, més vots perd el PP. Això fa que el regidor Carlos Ripoll no sols hagi perdut el sentit de la mesura i la decència, sinó també la capacitat d'aplicar la lògica. I que no em diguin que no hi ha ningú que pugui perdre allò que no ha tengut mai, perquè tampoc no n'hi ha per tant.

En canvi, sí que crec que val la pena, per veure fins on arriba la inconsistència del regidor Ripoll, aplicar una mica de lògica elemental a les seves declaracions, efectuades com a reacció a la visita del candidat del PSOE, i per tant pròxim (només set mesos, senyors del PP!) batle de Palma, Antoni Roig, a la barriada del Jonquet. Que una cosa tan senzilla com això l'hagi posat prop d'un atac de nirvis ja demostra fins a quin punt tenen la por al cos. Almanco aquesta és l'única explicació que trob a algunes de les reaccions del regidor Ripoll, les que demostren la seva total ignorància de la feina dels polítics i les que insinuen uns coneixements que ningú més que ell deu tenir. Què vol dir, per exemple, quan afirma que hi ha polítics que van a les barriades per «descobrir pretesos escàndols»? Ja ens ho aclarirà si vol, que ho dubt.

Tothom, manco el regidor Ripoll, sap que els regidors del PSOE hem estat visitant contínuament les barriades de Palma durant els tres anys i mig del mandat que duim, parlant amb els veïnats dels seus problemes, des de Son Matet i Cala Major fins a Son Roca, Son Dameto, Coll d'en Rabassa, s'Aranjassa, es Pil·larí o s'Hostalot, passant per tota la llista de barris de la nostra ciutat. Que el regidor Antoni Roig ha intensificat aquesta tasca des que el vàrem elegir candidat a batle, és evident i d'una lògica realment elemental. I que el regidor Ripoll digui que això suposa abusar dels veïns, «ja que és precisament en aquest moment quan les associacions de veïns se senten capaces de reivindicar les seves coses», és prou simptomàtic per conèixer el vertader tarannà d'uns senyorets de la política que durant anys tracten a coces i menyspreen olímpicament els veïns i les seves organitzacions democràtiques, i llavors troben estrany que manifestin amb més força les seves exigències quan s'acosten les eleccions, que és l'única època en què tenen esperances que els dèspotes del PP els facin cas.

Com que aquest menyspreu el duen dins la sang, els senyors del PP es delaten cada vegada que obren la boca. Com quan el regidor Ripoll tracta implícitament de beneits els veïns del Jonquet dient que «considerar que el barri està abandonat mostra un gran desconeixement, ignorància i mala fe». Aquest abandó és precisament el que denuncien els veïns del barri, és a dir, les persones que hi viuen, i que per tant s'ha de suposar que coneixen perfectament els problemes que presenta. Però no: segons el regidor Ripoll, només els guia el desconeixement, la ignorància i la mala fe. O quan diu, per demostrar que el barri no està abandonat, que hi han fet «34 operacions en menys d'un mes per acabar amb la brutícia». Magistral! Durant set anys i mig no hi ha fet res, de tal manera que ara, a set mesos de les eleccions, hi ha de fer 34 actuacions en menys d'un mes, i tanmateix, després d'aquestes actuacions, els veïns denuncien la brutícia del barri, visible per qualsevol que no es posi unes ulleres negres, com el senyor Ripoll! Com devia estar el barri fa un mes, senyors!

Més incongruències. Després de repetir l'estúpida cançó que els socialistes no hi varen fer res durant el seu mandat (acabat ja fa 8 anys!), el regidor Ripoll té la barra de dir que ells han estat els responsables «d'acabar la iniciativa pública prevista al PERI» del Jonquet. Si l'han acabada, que és dubtós, vol dir que fa set anys i mig, quan varen assumir el govern a Cort, ja estava iniciada, lògicament pel govern municipal socialista. L'única cosa és que «ells» han hagut de mester set anys i mig per fer una cosa que els socialistes volíem acabar amb molt menys temps.

Per acabar, el regidor Ripoll braveja que «ells» han destinat més de 565 milions en obres al Jonquet. Tanta sort que els socialistes ja havíem iniciat el PERI, perquè si no, ja em diran com els hauria anat als veïns del Jonquet. Perquè: quants d'aquests milions han anat a la reforma, molt ben feta, necessària i ja prevista pel govern socialista, del rentador del Jonquet? Quants a la millora del famós talús del Jonquet, igualment necessària i igualment prevista ja pels socialistes? I quants a millorar realment la qualitat de vida dels veïns del Jonquet? Aquests són els comptes que hauria de fer i no farà el regidor Ripoll, que defensa la ciutat de les pedres en lloc de la ciutat de les persones. I encara s'atreveix a dir que «en Es Jonquet no haurien d'existir els vots socialistes»! Que es prepari el regidor Ripoll a fer d'àngel exterminador, perquè d'aquí a set mesos els vots socialistes al Jonquet creixeran com bolets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.