algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

A Balears sempre ha de fer sol

Molt sovint ens queixam que per a una immensa majoria dels turistes que ens visiten, les Balears són poca cosa més que sol i platja, o bé el lloc on comprar una segona residència per gaudir de les excel·lències climàtiques i paisatgístiques a pesar de les incomoditats de compartir el territori amb els indígenes. També ens queixam molt que per devers la Meseta es pensin que tots som uns rics desenfeinats, que sortim de ca nostra el dematí per agafar el Rolls i anar a qualque platja paradisíaca a prendre el sol, després a Portals a fer l'aperitiu i l'horabaixa a descansar navegant una estona en el iot.

Ens pensàvem que els tòpics que ens encolomen, tan ridículs com estesament creguts, només era cosa de certs pobles continentals, però l'altra dia ens poguérem adonar que almanco una part dels periodistes de Televisió de Catalunya no se n'alliberen de tal estretor mental. Ens ho va permetre conèixer el locutor del partit de futbol de dijous passat. Tot d'una d'iniciar-se la retransmissió, aquell homenet comentà que feia un dia dolentíssim perquè «no ha parat de ploure», la qual cosa, digué, «és molt estranya a les Illes», i sentencià: «ni els més vells de Balears se'n recorden...» d'un dia com aquell.

Home, això sí que ja és fer-ne «un grà massa», que dirien a TV3. Podem aguantar que milions d'europeus només ens vegin com una mena de casa de cites assolellada on passar dues setmanes torrant-se al sol, bevent tot el que poden i fornicant tot el que els deixen. Podem aguantar també que a la Meseta estiguin convençuts que aquí el més pobre té majordom. Fin i tot podem aguantar les insolències de Felipe González quan el pobre ignorant ens diu que haurem de pagar, encara més, per viure aquí, i no demanar compensacions. Però haver d'aguantar que per a alguns periodistes de la Televisió Catalana, als quals els suposaven fins ara una mica informats sobre nosaltres, les Balears són unes illes on no hi plou mai i on segurament es pensen que ens passam el dia a l'escalfor del sol fent sobrassades i ensaïmades mentre tots agermanats cantam Sor Thomasseta... idò no, que no es pot aguantar.

Clar que ben pensat per ventura aquestes imatges tan esteses pel Continent deuen casar perfectament amb el pancacontentisme que «ho tenim tot», com ens diu el PP. Però en fi, no estaria de més que el PSM i UM, amb aquests acords que tenen amb CiU, aconseguissin almanco que la televisió oficial de la Generalitat fes un minicurset meteorològic per als periodistes d'esports. Més que res perquè és mal de fer creure que els nacionalistes catalans puguin tenir cap interès, posem per cas, en què Balears sigui nacionalitat històrica, si ni tan sols tenen voluntat d'evitar que la televisió autonòmica catalana caigui també en els tòpics més absurds als quals tan acostumats ens tenen les televisions de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.