algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

Centenari d'un andritxol a Costitx

Josep Pastor Valent nasqué a Andratx el 7 d'octubre del 1898, en plena guerra de Cuba, que acabaria amb la resta de l'imperi colonial espanyol. I començaria la constel·lació dels grans escriptors de la Generació del 98, que tanta glòria donà a Espanya. Perdérem una guerra i guanyàrem una victòria del pensament i de la literatura del nostre país.

Josep Pastor es casà a Andratx el 1965 amb una andritxola i morí l'esposa en el mateix lloc.
Llavors s'enrolà com a cuiner en un vapor que feia la travessìa transatlàntica amb l'Argentina i s'establí a Buenos Aires.
Quan es jubilà, torna a Mallorca, però no a Andratx ni a Palma, sinó a Costitx on tenia familiars, on ha viscut fins ara a la possessió de sa Garriga del mateix poble.

El centenari està molt ben conservat físicament i mentalment. I sembla tenir només 80 anys, La població costitxera li ha retut un homenatge digne, amb una missa a la bella església del poble entregant-li dues plaques d'argent, per part de la batlessa de Costitx i presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, i de l'Ajuntament de la vila. I un quadre de la Mare de Déu de Costitx, per la parròquia.

Després es féu un refrigeri abundant i divers a la Sala de Cultura del poble, per on passà tota la gent de la localitat i també d'altres llocs.

I per mi, tal fet particularment, ha constituït una gran satisfacció tenir un centenari a la família.

Antoni Amorós Borràs. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.