algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Per activa i/o per passiva?

Sembla que el Partit Popular que governa a l'Ajuntament de Palma, sobretot d'un temps ençà, confon massa sovint «el cul amb les tèmpores». Amb altres paraules menys castisses: el partit amb la institució, els doblers públics amb els privats, les obres ben fetes amb les paraules buides, les festes cíviques amb les religioses, els centres culturals amb negocis particulars, les entitats ciutadanes amb mà d'obra barata, els partits de l'oposició amb no-res, la participació ciutadana activa amb la passiva, etc. etc.

Per a qualsevol persona mínimament observadora de la realitat municipal, és molt clar que la presència activa i frenètica del regidor responsable, entre moltíssimes d'altres instàncies, de la regidoria de Relacions amb les Entitats Ciutadanes, Senyor José María Rodríguez ho ha volgut capgirar tot, de cap a peus, de dalt a baix. Ja se n'advertia d'aquest perill el mateix dia que el senyor batle el nomenava i el feia asseure a la seva esquerra!

Entre d'altres gestes realitzades, s'ha pogut veure que on hi havia hagut certs intents d'anar fomentant una participació ciutadana cada cop més activa, s'hi han anat col·locant tones i més tones de programes d'actes organitzats i patrocinats per l'Ajuntament, amb els quals es convida la ciutadania a acostumar-nos a participar d'una manera tan passiva que resulta realment preocupant.

La darrera mostra, que no és l'única, la podem veure en això que s'han tret de la mànega amb el nom fastuós de FESTA MALLORQUINA 98, patrocinada pel PP de l'Ajuntament de Palma, pel PP del Govern balear, pel PP de l'Autoritat Portuària i pel PP d'alguns Ajuntaments de l'Illa. En definitiva, encara que no ho vulguin ni ho puguin dir en veu alta, es veu, més clar que les aigües transparents de la platja des Trenc, que es tracta d'una FESTA MALLORQUINA, ben «poc mallorquina», per cert, pel que fa a l'ús de llengua pròpia de Mallorca, una festa que ha estat organitzada pel PP amb els doblers públics de l'Ajuntament de Palma. Contra qui? Ves a saber-ho. Per ventura contra aquells que l'any passat també hi feren coses allà mateix, per aquestes mateixes calendes!

Amb el foment d'aquesta casta de PCP, o participació ciutadana passiva, el PP tendeix a relegar la ciutadania de Palma a la condició de simple contempladora d'espectacles organitzats des de la institució municipal, amb quantitats milionàries extretes de les arques públiques municipals.

Un impuls agoserat de la PCA, o participació ciutadana activa, en canvi, ha d'anar abocant un dia i un altre, cap al conjunt de la ciutadania, aquell protagonisme que li correspon com a constructora d'una societat democràtica, lliure i solidària. Llibertat i solidaritat que vénen a ser com les dues closques protectores de la sempre delicada pegellida democràtica.

Com a ciutadà que rebutja frontalment aquesta casta de polítiques que està exercint a Palma el PP, he de proclamar que es pari molt d'esment a aquest perill públic que representa per a la nostra ciutat l'ala més dura d'aquesta dreta conservadora i caciquil que hi governa. Pel bé de la nostra ciutat i per una administració més transparent dels recursos públics municipals.

Cecili Buele Ramis. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.