algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 7.61°
15°

Palma: una ciutat atrinxerada

Espanta pensar la quantitat d'obres i, en conseqüència, d'incomoditats que s'acosten, a part de les que estam suportant. Després de veure el que passa a Palma, només hem de pensar o bé la manca de previsió de l'Ajuntament és total, amb el perill que això suposa pel fet d'actuar improvisadament, o bé es tracta d'una campanya desmesurada dirigida a captar vots o a enganyar els votants.

En la gestió, la previsió i el dia a dia, són sinònim d'efectivitat, eficàcia i estalvi; en canvi, l'improvisació o l'actuació mediatitzada per aconseguir altres objectius, inevitablement es tradueixen en malgastament i desordre.

Cert és que s'ha d'ésser mesurat en paraules i pròdig en obres, però d'una manera distinta a la que pareix que ho entenen a l'Ajuntament. Durant tres anys, tres llargs anys, s'han arreglat les coses de mala manera, obviant les reformes i reparacions que necessitava Ciutat i, de cop, com si hagués arribat la il·luminació, s'obre una campanya ferotge d'activitat excavadora amb un únic objectiu: millorar la imatge electoral.

Per ventura, aquells que han actuat així creuen que els ciutadans oblidaran les molèsties sofertes, els «bunyols» realitzats, les obres innecessàries; per ventura creuen que els comerciants tornaran a empassar-se de nou falses promeses, que s'oblidaran dels grans perjudicis soferts per una manca absoluta de previsió i l'incompliment dels terminis d'execució de les obres; o per ventura creuen que no es tindrà en compte el sobrecost que suposa haver de dur a terme unes obres a escarada. I no parlem del famós eslògan «Palma: ciutat sense barreres» quan l'han convertida en una ciutat atrinxerada, plena d'obstacles insalvables, sobretot per a aquelles persones que pateixen alguna minusvalia física. Per ells, sortir al carrer s'ha convertit en un vertader viacrucis.

D'altra banda, i havent pogut comprovar en la nostra recent visita al Jonquet, actuacions necessàries per la revitalització de les barriades de Palma, amb projecte aprovat des de fa molts d'anys, romanen al calaix; tant es així, que les obres que es varen fer en el seu dia, per falta de manteniment adequat i qualitat defectuosa, ja han de menester mè de mestre, duplicant així el cost de les obres pressupostades. No està tot en començar obres i rentar la cara de les façanes, sinó en acabar-les a consciència i amb el termini fixat.

No pensam que aquesta vegada s'oblidi tot amb quatre inauguracions, uns quants castells de foc o il·luminant la murada de colors que, certament, a més d'una gran cursilada, suposa un insult al millor conjunt arquitectònic de la ciutat.

A l'administració pública, l'acció es justifica en la necessitat i efectivitat, no en el lluïment personal a un cost desorbitat.
A UNIÓ MALLORQUINA estam convençuts que l'eficàcia i la bona administració dels doblers públics passen per la previsió i elaboració d'un projecte previ d'actuacions al llarg d'una legislatura, i no la concentració d'obres en el darrer període amb l'únic objectiu d'aconseguir vots.

Ferran Trujillo, candidat d'Unió Mallorquina a l'Ajuntament de Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.