algo de nubes
  • Màx: 17.08°
  • Mín: 7.61°
16°

El cementeri musulmà

A Mallorca són ja cinc mil els mahometans, entre els nascuts a l'Illa i els que s'hi han establit en aquests darrers anys. Aquests musulmans constitueixen una part important de la mà d'obra en l'agricultura mallorquina. La seva gradual inserció en la nostra comunitat s'està efectuant sense que, per ara, s'hagin manifestat problemes greus. En realitat, diríem que creix el reconeixement de la seva aportació a la prosperitat del país, aportació que sovint es materialitza assumint aquelles feines que els altres ciutadans rebutgen.

Per llei, quan un col·lectiu, que professa una fe distinta de la de la majoria, assoleix una importància demogràfica determinada, les autoritats han d'habilitar un terreny que s'ajusti a la exigència d'aquesta fe en matèria d'enterraments. La comunitat musulmana s'havia dirigit a les autoritats pertinents en demanda d'un cementeri en què poguessin ser enterrats els seus difunts, segon els requeriments de la seva religió.

Amb una diferència exemplar, l'Ajuntament de Palma ha atès aquesta demanda, que afecta una de les qüestions a què són sensibles els nostres conciutadans seguidors d'Al·là. Es tracta d'una molt important aportació a la convivència cívica, a la integració.

I, sobretot, del reconeixement d'un dret elemental.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.