cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Cartes dels lectors

Jo també estic condemnat!
Avui m'he aixecat consternat llegint els diaris: "El ejecutivo propondrá retirar la custodia a los imputados por violencia doméstica". Es tracta d'un més dels missatges electoralistes sense sentit? Evident, Sra. ministra Leire Pajín, als maltractadors de les mares se'ls ha de retirar la custòdia dels fills, però resulta que en aquest país no cal maltractar ningú perquè te'n retirin la custòdia, amb dos "pecats" n'hi ha prou: ser home i que la teva ex-parella no vulgui compartir-la. En el meu cas, ja acumul 6 anys de condemna, i milers de pares que lluiten per la custòdia dels seus fills estan igual. Mentrestant, els nostres fills menors són les majors víctimes innocents.
Antoni Campins Santucci. Palma.

Rebuig als rebuigs
(i a les multes)

Amb la paraula rebuig es designa els fems inclassificables en cap altra categoria o que estan mesclats. Si un ja es riu de la parauleta (imaginau que molts no l'entenen i deuen pensar que reciclen religiosament en comptes de rebutjar), idò primera bossa de rebuig, primer avís de bomba (perdó, de multa) per haver reciclat malament. I vius! I en veure el regal, un pensa: és obligatori reciclar? És legal obligar-t'hi, com pretenen? I rebutjar? I això que segons quins rebuigs surten tots sols. I llavors, santet que és un, se li ocorren mil maneres d'esquivar el segon avís: entimar les bosses al veí que no et pot veure, posar-les en un cantó indeterminat, dur-les al punt verd, escampar-les al mig del carrer, dur-les a plaça davant l'Ajuntament (que com sempre no en deu tenir cap culpa), dur-les davant la seu de l'empresa concessionària o a la Conselleria, etc., etc. I si un que recicla i creu en el reciclatge ja pensa així, imaginau els que no hi creuen, no ho volen o que passen de tot. Em multaran a mi pel que un altre deixa davant ca meva? Ui, ui, ui, això acabarà malament. Pronòstic: en dos dies no hi haurà cap bossa del porta per porta al carrer ni de rebuig ni de reciclatge. Fórem injusts amb el pla d'abans. La pudor de fems llavors era sana. Ara put de pertot i no de la mateixa merda.
Bernat Morey Colomar. Sta Eugènia.

Un scalextric que ho diu tot de tot
No m'ho puc acabar de creure: aquest Govern que jo vaig votar no només ha construït l'hospital de Son Espases, sinó que acaba de fer un sclatextric de dimensions descomunals!

Feia temps que no passava pel camí dels Reis i, avui que ho he fet, he quedat bocabadat en veure l'enorme mola que s'aixeca des del terra. I em deman: és que no hi havia cap altra manera de crear un accés a SonEspases que no fos un pont aeri que recorda aquells que esbucaren a Madrid perquè tenien un fort impacte visual?
Hem tingut molt mala sort amb els nostres governants. Quan no es deixen endur per ficar la mà en el calaix, resulta que són incommensurablement inútils per resoldre els problemes que ells mateixos generen. I em deman: a qui hauré de votar?


Ens han estafat massa. Ens han dit massa mentides. Ens han pres per beneits. Ens han espoliat.I, a sobre, descobrim que Espanya està arruïnada i que ens hauran de "rescatar". El desgavell és tan gros que començ a pensar a abandonar Mallorca i anar-me'n a viure en algun país civilitzat. Serà més lleig i farà més fred, ben segur, però viuré més feliç amb el meu entorn.
Joan Antoni Mas. Palma.

Eleccions en l'àmbit de l'educació
Des de l'AMIPA del centre públic Es Pont, volem mostrar la nostra indignació per l'adopció de les mesures de suspensió de les classes a les 12 hores per les eleccions sindicals en l'àmbit de l'educació. Com bé sabeu, la majoria dels centres públics acaben la jornada lectiva a les 14 h, entre els quals el nostre. Si les urnes estan obertes fins a les 18 h, no entenem per què les classes han de finalitzar a les 12.


No caldria que us explicàssim el perjudici que causau a les famílies amb aquesta decisió. Tancar l'escola a les 12 del migdia representa que un dels membres de la unitat familiar ha d'abandonar el seu lloc de feina per fer-se càrrec de l'infant. Ens resulta del tot incomprensible que la tutela d'un dret (el d'anar a votar els representants sindicals) hagi de suposar un perjudici per a les famílies. No som nosaltres els qui han de proposar l'alternativa a aquesta qüestió, però estam convençuts que hi ha d'haver alguna altra possibilitat que no sigui anar a cercar els infants a les 12 del migdia.


Per altra banda, en un acte de cinisme, demanau a les escoles que us comuniquin si mantindran els serveis de menjadors actius. De veritat pensau que els pares sortiran abans de la feina per anar a cercar els infants i els duran dues hores després a l'escola per dinar? L'única solució seria disposar d'un servei de guarderia per a les famílies que no puguin abandonar la feina per anar a cercar els infants. En el nostre cas és l'AMIPA qui gestiona els serveis de menjador i extraescolars. No estam en disposició de fer una despesa extraordinària d'efectius (monitors) per fer-nos-en càrrec. Ha previst la Conselleria alguna mesura en aquest sentit?
Consideram que és intolerable que l'Administració prengui aquest tipus de decisions i no estableixi mesures correctores o pal·liatives per minimitzar-ne les conseqüències.
Helena Inglada. Presidenta de l'AMIPA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.