cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Cartes dels lectors

El PP enpitjora
El mes passat un diari de Palma escrit en la nostra llengua duia una entrevista a un dels excap del Govern balear en la qual deia que no tenia cap problema a afirmar que la nostra llengua és la catalana. Aquest polític diria que és l'únic del seu partit que fa aquest tipus d'afirmacions. En l'esmentada entrevista també deia que el seu partit va a pitjor i que els programes tant d'en José R. Bauzá con el d'en Delgado deien el que volien fer amb la nostra llengua i que era, o bé no parlar-la mai o bé ignorar-la. I la veritat, només hem de veure els que en Bauzà ha posat a la nova executiva, com en Miquel Ramis, que per no dir el que varen dir d'ell els de l'OBRA CULTURAL BALEAR o els del GOB diré que bona part dels habitants d'Inca o Manacor saben bé de quin peu calça. A això ho dic per les famoses multes que els va posar durant el seu mandat perquè es queixaven per l'autopista d'Inca.

Us imaginau què hauria passat si aquí, a Eivissa, ens haguessin fet el mateix mentre ens queixàvem per les carreteres del PP? Però és que a Eivissa, el que ara és el delegat del Govern espanyol del PSOE va fer una cosa com en Ramis, ens va enviar la Guàrdia Civil a dornar-nos porrades! Això demostra que en coses com aquestes els dos partits s'assemblen molt. I què direm d'en Rodríguez, que de seguida que va saber que el Jutjat Anticorrupció anava cap el batle de Calvià, el va telefonar per avisar-lo. Si això és un canvi de l'època Matas que véngui algú i m'ho digui. El pitjor serà que els habitants de les Pitiüses, a l'hora de la veritat, tornaran a votar els mateixos, i que seran els que en Matutes, en Palau, etc. els diran i les nostres illes se n'aniran a fer ortigues, igual que la nostra llengua
JOSEP BONET ROIG. Eivissa.

Biodiversitat versus camp de golf: la vergonya de Son Bosc
No estic en contra del golf. Me pareix perfecte que una persona dediqui el seu temps lliure a copejar pilotes massisses amb un pal i les enviï "a ca Déu", provant d'encertar en un forat. És una activitat més que respectable, com també ho és aquest negoci. L'única objecció forta que hi faria (tot i que en tenc moltes més) seria l'elevat consum d'aigua en una illa on no sobra. El que no respect de cap de les maneres és que una guarda de polítics de dubtosa credibilitat (molts d'ells imputats en casos de corrupció) i una sèrie de promotors amb un interès purament economicista ens vulguin vendre la moto que el camp de Golf que es pretén fer a Son Bosc és bo per al medi ambient.

Anem a veure: un camp de golf, una autopista, un edifici, per molt d'estudi d'impacte ambiental que tengui, té un efecte clar sobre el medi, i és que l'espai que ocupa fa desaparèixer, arrasa amb el que hi havia allà abans. Jo crec, amb la meva òptica, que qualsevol polític o hoteler, encara que no tengui estudis o no tengui ni idea sobre medi ambient, això ho pot entendre. Un golf, pel simple fet de ser verd, no és natura, tot i que alguns biòlegs, mercenaris dedicats a fer avaluacions d'impacte ambiental, puguin afirmar que són un ecosistema. No senyor, anem a explicar una mica el que passarà si es construeix el camp de golf de Son Bosc: els diferents hàbitats que existeixen ara mateix s'eliminaran, no se'n preservarà cap. No sé si heu vist la parcel·la que ja ha estat arrasada? Idò per fer un golf es lleva tota la terra, totes les plantes existents, amb els fongs que les micorizen, tots els invertebrats que viuen al sòl i a la vegetació i s'arriba al sòl mineral.

Aquesta biodiversitat que alguns anomenen brutor, se'n va "a porgar fum" junt amb els ocells i mamífers i micromamífers que s'hi alimenten. La zona és reestructurada amb moviments de terra, formant talussos i muntanyetes d'arena, perquè jugar a un camp pla no té cap gràcia (m'ho ha dit un golfista); es col·loquen canalitzacions i regs d'aspersió, s'adoba amb productes químics, s'usen herbicides i fungicides... Això sí, es respecten els quatres arbres que ja hi havia i se sembren unes oliveres arrabassades de la Serra, que fan rústic. Ah, i també unes Washingtònies, que donen glamur. Estic cansat de sentir tertúlies en què polítics d'ueme i del pepé defensen el golf com si tenguessin qualque interès econòmic amagat i que l'argument més fort que tenen és que això serà bo per al medi ambient i per a la crisi. Potser menteixen, potser ignoren, però als ciutadans no se'ns ha de fer "combregar amb rodes de carro".
RAFEL MAS. Búger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per josep sm., fa mes de 14 anys
Quina gràcia llegir que el PP amenaça a jutges i fiscals que els molestin. M´ha fet recordar una notícia de fa un parell d´anys on un "carterista", pseudoprofessional es suposa, que actuava a l´aeroport de Son Sant Joan, es queixava perque la policía no el deixava fer la seva feina amb tranquilitat.
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente