cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Cartes dels lectors

Finalitat del matrimoni
Com encaparrotat estudiant de teologia i aspirant a escriptor, vaig llegir en el Full Dominical de diumenge passat els dos mots d'homilia d'un monsenyor que, en principi, em semblà molt major. He sabut després que era un home jove.

Sense tenir cap idea del matrimoni, perquè és cèlibe, perquè és jove prevere i perquè no té cap experiència, ni pràctica ni teòrica, s'atreveix a dir-nos per què ens casam, quin és l'objectiu de la unió i en què dilinquim les parelles.

Com a ensenyança, ens diu que la vida matrimonial té per finalitat decisiva, bàsica i gairebé única la procreació de fills.

Afortunadament, la gent llegeix poc aquestes coses.

Em deman com es podran sentir els pobres matrimonis eixorcs o estèrils? Quan es morin o abans, s'els aplicarà la llei de matrimonio rato et non consummato perquè mai no han pogut complir l'objectiu primordial de la parella casada?

De vegades fa la impressió que hi ha clergues que, si no donen branca, no satisfan el seu paper. A aquest home, que va escriure això en el Full Dominical de Mallorca, li diria en primer lloc que relleigeixi el Concili Vaticà II. En segon, que sobre allò de què no sap res calli. Finalment, que, per favor, no condemni ningú, perquè Jesús va venir amb nosaltres a salvar i no a condemnar.

Indubtablement, és com una mica morbós per part d'un celibatari ficar-se en les qüestions de sexe. Això pot pervenir de moltes causes, però deixaré que sigui cadascun d'ells el que aclareixi quina és la seva.

Tampoc no entenc per què a l'hora de parlar d'aquesta temàtica, per part dels que dirigiesen el Full Dominical, no es deixa el comentari en mans d'un seglar casat i experimentat i no d'un capellà que, a més de jove, sembla que és de la moral antiga.

No s'ha posat al dia la teologia, la moral i el dret canònic en el Seminari de Mallorca?

Em sap greu haver sentit el deure d'escriure això.
Pere Barceló. Puigpunyent.

Gesa Gas: Una clienta, una afectada o una elegida?
Des de fa 4 setmanes l'edifici en què visc està envaït per treballadors que canvien les canonades del gas, antigues i perilloses, per una instal·lació moderna i exterior. Em semblaria molt bé si no fos perquè:

-Els instal·ladors no duen cap acreditació oficial.

-Telefones a Gesa per saber si són seus o no i no tenen constància de res.

-La instal·lació es fa com va millor als instal·ladors, no com va millor a aquells que viuen i viuran a l'edifici.

-Et deixen missatges mig amenaçadors: si no ets a ca teva, no es farà la connexió i no tindràs gas.

-Telefones a Gesa per queixar-te i et passen d'un número a l'altre.

-Durant 2 dies i mig no tens gas... (No passa res perquè ens ho descomptaran, no?)

-Els instal·ladors t'avisen que a les 9 del matí els de Gesa vindran a fer la connexió. A les 9.30 hores no han arribat.

-A Gesa et diuen que "són treballadors", que és tot un edifici i no et poden assegurar una hora precisa, serà al matí. A nosaltres, ens bastava que començassin a les 9.00 h i els podríem obrir!

-La solució que et donen és posar una nota d'absència i un tècnic de Gesa hi passarà. (Quan? a les 9? de 9 a 13? al llarg del matí?)

Sembla que, en lloc de ser nosaltres els que pagam el servei, són ells els que ens fan un favor, que ens regalen el gas i ens envien un gran paquet amb un llaç vermell i unes canonades noves.
Carme Planells. Palma.

Carretera de Manacor
Des de la plataforma de ciutadans afectats pel desdoblament de la carretera Palma-Manacor volem manifestar la nostra preocupació per la crítica rebuda pel programa Cròniques en el punt "Carreteres a la mallorquina", per injusta i falsa. L'espai recull una sèrie d'informacions i testimonis de persones que són membres de la nostra agrupació i que no fan més que explicar els fets tal com són.

Expropiacions irregulars, demores en el cobrament, desaparició de pedres i altres materials d'algunes finques... tots i cadascun dels casos que explica el programa a "Carreteres a la mallorquina" són exactament així. Tristament, són així. Tot el que ens ha passat figura en les denúncies que hem posat com a particulars i en la documentació de l'acció que hem iniciat com a plataforma. Qui pot pensar que un petit propietari de Montuïri, o Vilafranca, es posarà davant una càmera per contar una mentida? Per dir que li han robat unes pedres i que aquestes han anat a parar a un xalet de per devers Petra? Lamentablement, increïblement, els fets i els testimonis que surten a "Carreteres a la mallorquina" són certs i verídics. Ens agradaria que no fos així, però ens desespera veure que allò que es fa és perseguir els periodistes que han posat veu i imatge a la realitat.

Demanam a Unió Mallorquina que rectifiqui i, en lloc d'exigir explicacions als que fan la seva feina amb rigor, ho faci a qui va gestionar aquest projecte, que ens ha deixat un llegat terrible d'irregularitats que, de moment, continuen sense resoldre's. En una societat moderna i democràtica, no ha de fer por la veritat. Han de fer por la mala gestió, les il·legalitats, els abusos contra els ciutadans... Si una televisió pública fa saber tot això als espectadors, està, a parer nostre, complint amb la seva tasca i raó de ser. Un poble desinformat, senyores i senyors d'UM, és un poble agenollat i sense futur.
Matias Adrover Sitjes. Secretari de la Plataforma d'Afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.