algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Sense complexos

En Joan «Virutas». Jove de Calvià de 16 anys. Ha repetit 4t d'ESO. Situació familiar un poc desestructurada. Els seus pares treballen jornada completa a l'hoteleria. L'estimen amb locura, però el veuen molt poc.

Sentir-li tocar la guitarra és un goig. Li agradaria guanyar-se la vida de la música (somnis utòpics). Toca en un grup, Los Virutas, que assaja en Es Generador. Han millorat i s'han engrescat moltíssim des que tenen un espai adequat per poder tocar. De fet, el bateria és el darrer fitxatge del grup. Un skater que això dels tambors sempre li havia agradat. Se varen conèixer al Festival Es Generador de cultures alternatives.

Els pares d'en «Virutas» estan contents, perquè el seu fill té il·lusions...

Una història de ficció que s'adapta al perfil dels múltiples casos reals que se poden trobar en Es Generador, un focus de socialització, creació, imaginació i associacionisme juvenil. Aquest centre, amb un gran equipament per desenvolupar activitats juvenils, ha contribuït a ser un recurs imprescindible per a l'oci i lleure dels joves. Ha estat i esper que sigui l'essència de la creació juvenil i de cultura participativa. Com els escriptors que necessiten un espai idíl·lic per poder escriure les seves obres, els joves necessiten Es Generador per poder desenvolupar les seves habilitats socials més bàsiques.

Carlos Delgado precinta les portes als joves, retira els programes de joventut, acomiada els dinamitzadors de l'espai i, mentrestant, els joves desemparats. Una de les xacres de la nostra societat és la pluja de prejudicis que normalment cauen com una pedra sobre els joves, criminalitzats totalment per temes com el «Botellón», després estem sols a l'hora de reivindicar els nostres drets i el nostre espai a la societat. Però no hi ha problema perquè tenim força per liderar canvis, com els 200 joves que espontàniament sortiren ahir al carrer i les 1.000 signatures que diuen prou a la injustícia del tancament.

El motiu que ha tengut el batle, Carles Delgado, per tenir aquestes curolles demencials. El jovent és contrari a la seva ideologia. Ell censura i coacciona la llibertat d'un col·lectiu perquè no s'organitzi i pugui fer una ferma i energètica oposició social. Ja sabem que els líders sense complexos «estilo Delgado» són sinònim de revenja i de coaccions... contra les llibertats i contra les il·lusions. Esperem que li surti el complex de la vergonya causat per la mobilització de 1.000 joves en contra de la seva gestió en joventut i rectifiqui.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.