muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Bases de diàleg per un esforç en comú en el municipi d'Algaida

És probable que si cercam en el currículum de cada un dels grups als quals ens trobam inserits: Unió Mallorquina, per un costat, i el PSM per l'altre, hi trobem múltiples raons per sentir-nos lluny, distants, confrontats, diferents, etc. Ben segur que uns i altres tenim moltes motivacions i raons que permeten justificar les diferències. Segurament des de l'essència del que emanen les formacions «mare» on ens ubicam formalment, es poden articular molts arguments que ens fan mirar uns i altres cap a camins diferents, vers horitzons que ens poden mostrar o la nit o el dia, la sortida de sol o el ponent. Podem discernir en un ambient de diàleg moltes causes que ens fan estar de costat o fins i tot d'esquena. Podem en definitiva, ni tan sols trobar-nos en diàleg. Considerar que les posicions són estratègicament tan diferenciades que no tenim motius per parlar, per a tractar d'entendre aspectes, des d'un llenguatge que ens pugui ser comú, o tal vegada trobar els arguments que ens permetin dialogar, veure si alguns punts de trobada ens mostren algun camí comú.

La convidada que expresso amb aquestes notes pretén trobar la mirada en un mateix sentit de l'horitzó. La convidada a la qual vull ajuntar les diverses sensibilitats cerca sumar els esforços en comú, des d'un clima i punt de partida de confiança prèvia, des de la perspectiva de cercar pel municipi d'Algaida, el camí del sentit comú envers els interessos col·lectius i el servei a les persones. Més enllà de les limitacions a què ens puguin haver conduït visions, justificades i raonables del camí recorregut per separat, però que a hores d'ara, es mereixen una reflexió generosa, una trobada des de la tolerància, des de una perspectiva que considero correspon a un moment i evolució social i política que necessita superar mirades de curt recorregut, per veure en comú el que ens espera, per tal com ens correspon com a formacions amb un compromís polític pel municipi. Ens pertoca treballar per un futur que deixi de ser limitant, que no resti engolit per la força dels esdeveniments i dinàmiques dirigides des de fora: El creixement sense controls, des de qualsevol dels aspectes, els canvis identitaris de les comunitats de cada un dels pobles: Algaida, Pina i Randa, amb factors de risc com és ara, l'arribada de gent externa a qui no s'ofereixx un clima d'inserció sociocultural que no malbarati la nostra identitat, tot empeltat per un dinàmica exògena, impulsada per les lleis impersonals i globalitzadores, amb poc respecte a la vida de les persones, per a la cultura, la llengua, i per tant creant un clima social notablement despersonalitzador, entre altres factors de retrocés i aturada.

El municipi d'Algaida, a cada un dels seus nuclis, té prou força i energia per a crear i continuar generant la sinergia que ens ha configurat des de sempre. Cal, no obstant això, una permanent adaptació a les noves necessitats, per tal de seguir sumant a la història dels nostres pobles amb totes les aportacions que no facin malbé la vida social. Millorant infraestructures amb total i íntegre respecte al territori, impulsant una dinàmica socioeconòmica generadora d'oportunitats i que no ens deixi endarrere respecte d'altres indrets. Cultivant la sobretot la nostra força social i l'atenció les persones, en qualsevol dels àmbits i aspectes a desxifrar en detall. Els arguments de l'inici d'aquestes notes pretenen traslladar a un ampli diàleg, a una posada en comú per sumar esforços en comú, a ajustar diferències si cal, i veure quin pot ser l'espai a compartir, a discutir si cal i en definitiva a treballar amb força des de la diversitat i el pluralisme. Aquest és el principal motiu d'aquest escrit, d'aquesta convidada pública al diàleg. Des d'un compromís públic, des de la responsabilitat que ens correspon assumir com a persones i grups activament polítics en el municipi, i si es considera simplement com a ciutadans i ciutadanes que cercam una vida social de progrés pel nostre municipi. En un moment en què la suma de l'energia és fins i tot un símptoma de bona gestió mediambiental, pel que fa a l'atenció i a la cura del medi social, territorial i íntegre del nostre municipi, us convido a dialogar.

Pere Fullana Falconer. (Rebuda per e-mail).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.