nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Opressió i solidaritat

Aquesta setmana la Guàrdia Civil ha continuat la seva feina de notificar a les persones assistents en el ple de Costitx de dia 13 d'octubre les sancions imposades per Delegació de Govern. Aquest dimarts, 22 dies després del ple, dues persones més han rebut la multa de 6.000 euros, i ningú fins ara no sap quan acabarà aquesta extorsió. Aquestes sancions no tenen altres intencions que intimidar i fer por als ciutadans que de manera pacífica promouen un model territorial de Mallorca diferent al proposat per PP i UM.

Es criminalitza la llibertat d'expressió, dret fonamental mitjançant el qual tota persona pot manifestar públicament les seves opinions. L'Administració, amb total impunitat i exercint una autoritat tirànica, tracta amb injust rigor les persones que assistiren al ple de Costitx. Unes sancions econòmiques amb les quals l'autoritat actua amb mètodes caciquils i a la vegada manipula els fets de dia 13. Les multes volen ser un entrebanc per acovardir les persones que han optat per fer sentir la seva veu, que han gosat dir no. Si no prosperen els recursos dels multats, caldrà fer front a les sancions econòmiques, però no tan sols a les presents, sinó de les que poden venir. Entre tots hem de fer un crit contra la injustícia i entre tots hem de ser capaços d'assumir el cost de ser lliures.

Des d'aquí vull fer present la meva solidaritat amb totes les persones multades, amb tots els que tenen por, amb tots els que pateixen la repressió, i amb tots els que continuen fent feina per la participació i la conscienciació dels mallorquins en un model territorial diferent al proposat per PP i UM. La Plataforma Autovia No i tota la gent que hi vulgui donar suport són una eina per canalitzar les propostes i inquietuds sobre el model territorial de Mallorca i a partir d'ara, també, per defensar la llibertat d'expressió.

Joan Maians Alzina. (Rebuda per e-mail).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.