cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Carta a la presidenta del CIM

Algun dia, en algun lloc, la Diada de Mallorca serà dia 11 de setembre i no dia 12 com així ho ha volgut crear amb fal·làcia el partit d'Unió Mallorquina. És ben cert que això és una estratègia política cantonalista a l'estil dels blaveros valencians; i així Maria Antònia Munar potencia la Balanguera cantada per Chenoa. Què és de fàcil dir que els mallorquins no som catalans!!! I a més a més institucionalitzar-ho en una festa sense cap tipus de tradició popular (Tot pel poble però sense el poble).

Què fàcil és humiliar el nostre poble català, els dèbils, els vençuts!!! Què ens costaria solidaritzar-nos amb la derrota de l'11 de setembre. Ni més ni menys poc temps després Mallorca patiria la mateixa repressió borbònica.

Si tan nacionalista se sent la nostra Presidenta del Consell de Mallorca li demanaria des d'aquestes línies que instituís una Diada per celebrar que no som espanyols. Però contra el fort, contra l'abús de poder, contra el qui mana, la nostra Presidenta acota el cap.

Si la imatge pública d'un mallorquí o d'una mallorquina és cantar totes les cançons en castellà menys una: la Balanguera, això vol dir ni més ni manco que als catalans de Mallorca no ens deixen existir com a poble diferenciat dels altres pobles de Mallorca i ens mantenen en la clandestinitat.

Jo suggeresc que la festa on els mallorquins ens identifiquem com a poble diferenciat sigui l'11 de setembre i no dia 31 de desembre perquè aquesta data és una data tacada per l'extermini i la sang.

A l'Europa del segle XXI millor celebrar les derrotes que la vanaglòria d'un imperi o l'herència d'un pare molt ric que va dividir els seus fills per sempre.

Totes les nacions normalment constituïdes tenen un sol himne nacional, l'himne nacional dels catalans de les Illes hauria de ser «Els Segadors», aquest seria l'himne que ens dignificaria com a poble unit davant Europa i potser algun dia, en algun lloc, un Tribunal Penal Internacional ens retornaria la nostra llibertat, tot respectant, evidentment les franqueses del nostre Regne de Mallorques.

Laura Veny Bosch, rebuda per e-mail.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.