algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Renous

Són les 03.30 h. de la matinada de diumenge dia 1 i a ca nostra estam tots aixecats. Estic molt cansada, em fa mal el cap i no puc dormir. La casa tremola, retruny, al compàs del xum xum provinent del carrer. El meu fill s'examina dilluns d'una assignatura crucial per a la seva carrera. Acabam de venir del parc de la Mar, on acudim amb l'esperança que algun policia caritatiu dels que vigilen l'esdeveniment s'apiadàs de nosaltres i demanàs als disc joqueis que abaixassin una mica la música, però no hi ha hagut sort. Ens han dit: «No us preocupeu, que s'acabarà a les tres i mitja, això està autoritzat pel batle i nosaltres no podem fer-hi res». El mateix ens van dir en el 092. No hi ha manera de saber la intensitat del renou. El senyor batle es cuida molt molt que no en quedin proves i posa totes les traves possibles en els mesuraments sonomètrics.

Ens sentim torturats, lligats de mans i peus, indefensos.
Ni tan sols els interessa fer el mesurament com a estudi de l'impacte ambiental dels concerts estiuencs, no sigui cosa que hagin de canviar-ne la ubicació per ordre judicial i se'ls acabi el negoci. Perquè el que és molt clar és que els components de l'actual Govern municipal s'han equivocat d'ofici: les autoritats municipals haurien de protegir els interessos generals i els drets dels ciutadans, amb un zel especial per ser els més febles i els que sempre perden, sobretot quan està en joc el més preat, que són la salut i el dret al descans. Per contra, el senyor Fageda i els seus regidors són els promotors del renou a la ciutat i si ens preguntar per què, es podria dir probablement que per doblers, per què havia de ser, si no?, ja que no vam trobar-hi cap altra explicació.

Ells consideren més important els negocis que les reclamacions legítimes d'uns ciutadans «hipersensibles» que s'«entossudeixen a dormir».
Després de molts anys de patir les agressions acústiques dels concerts estiuencs, optam per sortir de casa els dies en què se celebren, ja que les múltiples reclamacions que hem fet no han servit absolutament per a res. Resulta més que evident que la seva actual ubicació al costat de la discoteca Nu és la més rendible per a l'Ajuntament, que és el propietari del local (els que el regenten no volem ni saber qui són; per no enfadar-nos més, basti dir que són patrocinadors de totes aquestes activitats).

Per què no s'utilitza l'espai de ses Voltes, que es va fer especialment per a aquestes actuacions, on les conseqüències acústiques s'atenuen amb la murada? Segurament perquè no els és tan rendible econòmicament.

Quina desgràcia tenir uns dirigents que es van equivocar de professió!, perquè allò que els escau, evidentment, són les activitats classificades.

El major exemple sobre això és el bar del Casal Solleric, també de propietat municipal.
És l'únic bar amb museu que conec. Perquè als museus, el bar i les sales d'exposició tanquen conjuntament i, en canvi, aquest ho fa de matinada, i alerta! si no hi habiliten, a més, una gran terrassa enmig del passeig del Born per augmentar així el negoci que, amb el temps i l'Ordenança Municipal que està en marxa, podria arribar a tenir fins a música a la terrassa.

I per acabar, per si algú no ho sap, diré que el que aquesta nit ha muntat aquí el Sr. batle no ha estat tan sols un concert, que el va acabar a les dotze. El que hi ha muntat és una renouera discoteca a l'aire lliure. La gent beu i balla amb protecció policíaca; aquesta novetat ens fa pensar que estam en campanya preelectoral i se cerca el vot de l'adolescent i de les persones no formades, perquè les persones amb sentit comú i una mica d'humanitat mai no podran votar a qui no respecta els drets fonamentals de la gent.

Feli Marcos. Palma (rebuda per e-mail).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.