cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Dimiteix el vicepresident de la Fundació Barça per una publicació contra Rafel Nadal

El vicepresident de la Fundació Barça, Alfons Godall, ha renunciat al seu càrrec tres dies després de publicar un comentari a Twitter contra el tennista manacorí Rafel Nadal, a qui va assenyalar com a part de «l'estat enemic». Ho deixa, segons ha explicat, per a evitar una mala repercussió sobre la Fundació i el Barça i per a no renunciar a la llibertat d'expressió.

«La piulada amb la meva opinió sobre un personatge famós i el seu perfil pot perjudicar la
Fundació Barça per la pressió d’algunes empreses i mitjans. No vull costar ni un cèntim al
Barça ni renunciar a la llibertat d’expressió. En conseqüència, renuncio al càrrec. Merci!», ha publicat a Twitter aquest dimecres.

A la mateixa xarxa social, Godall havia publicat un missatge que va dur molta polèmica dilluns, després del triomf de Rafel Nadal a l'Open d'Austràlia, i que la dut a renunciar: «El Rafael Navidad m’ha fet angúnia des del primer dia. El tinc al mateix sac que la roja, el RM, Alonso i tot el que representi l’estat enemic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa 12 mesos
Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"
Valoració:3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 12 mesos
«Tot el meu passat que la història allunya
el tenyeix de glòria la Gran Catalunya
Jo sóc mallorquí i és la meva glòria
esser català per la meva història!» Pere Capellà (1935)

http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699
Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 12 mesos
"Per a la tasca que hem de dur a terme cal que somiem una pàtria. Però l'hem de somiar com hauria volgut el poeta Pere Quart: completa. De Salses fins a Guardamar i de Fraga fins a Maó." Josep Maria Llompart (1991)

Pissarra_1992_n065.pdf
Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 12 mesos
"[...]Tot el món conegut
volia confegir,
me deien Ramon Llull,
català mallorquí.
[...]
Vaig pastar la llengua amb la meva Art,
vaig fer que la ciència parlàs català.
[...]
Abans, per un càrrec, era condició
de ser català i no d'altra nació.[...]"

(Guillem d’Efak, 1980)
Valoració:2menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa 12 mesos
"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ampli del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")


Aquí teniu la proposta de Josep Guia:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya
Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 12 mesos
«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana." Antoni Maria Alcover (1909)

http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699
Valoració:2menosmas
Per tip, fa 12 mesos
Té uns bons dallons que la majoria dels qui reivindiquen el campió manacorí com a espanyol no l'entendrien dues paraules quan parla en la seva llengua. El farien baratar! ¿Me lo puede decir en español? És gros...

En canvi, els que sí l'entenem som els nacionals dels Països Catalans. Aleshores, de quina nació és?

La llengua que parla no representa l'estat enemic de cap manera, sinó ben al contrari la catalanitat de Mallorca!
Valoració:3menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
En lloc de dimitir li haurien de donar un premi. I ben gros!
Valoració:4menosmas
Per Almut i mig, fa dervers d'un any
Aquests q farten tant; no falla tenen el capet molt ranci...
Valoració:-3menosmas
Per Biel, fa dervers d'un any
"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, [...].

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012
Joan Mir i Mir tenia el mateix o similar sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, Jaume Sastre, Rafel Horrach i Llabrés, etc.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente