muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'expresident i l'exgerent de la Federació Balear de Tenis, a judici per un presumpte desviament de fons

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha programat per principis de juny el judici a l'expresident de la Federació Balear de Tenis, Jaume Amengual, i l'exgerent, Luciano Gutiérrez, per un suposat desviament de fons de més de 115.000 euros.

L'Audiència ha celebrat aquest dimecres una vista prèvia al judici, en el qual la Fiscalia demana una condemna de quatre anys de presó per cada un dels processats per un presumpte delicte d'apropiació indeguda.

El fiscal sosté que Gutiérrez va presentar a la Federació nombroses factures falses en concepte de dietes encara que en algunes d'elles no figurava com a client, sinó una empresa vinculada a ell, i que el president va donar el vistiplau a aquests pagaments.

L'acusació creu que el president sabia que Gutiérrez era el propietari de la major part d'aquella empresa, tot i que formalment figurava com a administradora la seva dona.

L'escrit del fiscal també recull que el president almenys una vegada va comprar a aquesta empresa material esportiu per la Federació, «sense que constés acreditat que fos el millor preu».

A més, el Ministeri Públic assenyala que entre 2008 i 2013 el sou del gerent va ser augmentat sense justificació ni document laboral que modifiqués les seves condicions, i que el 2010 Gutiérrez va emetre, des de la Federació, un pagaré amb valor de 8.000 euros que es va abonar el mateix dia en el seu compte bancari.

La Fiscalia també veu indicis de delicte en un conveni de col·laboració entre la Federació i l'empresa del gerent, pel qual la primera pagava 6.000 euros i l'altra cedia l'ús d'unes pistes de tenis. Segons el fiscal, no es va oferir realitzar aquest conveni a cap altre club. A més, destaca que es tractava d'unes pistes que tenia concedida la seva explotació l'empresa adjudicades per l'Ajuntament de Calvià.

Durant la vigència del conveni es presentaren per part de l'empresa a la Federació nombroses factures referents a competicions, infraestructures, arbitres, fisioterapeutes i direccions de tornejos sense que constessin els justificants acreditats de pagaments a tercers.

La Fiscalia demana, a més de la pena de presó, una multa de 2.000 euros i que els acusats tornin les quantitats desviades a la Federació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.