algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Mariano Rajoy lloa els èxits de l'esport espanyol

En la recepció a l'equip de la Copa Davis, que el passat mes de desembre va conquerir la cinquena 'Enciamera', el president del Govern central s'ha referit a la polèmica dels guinyols francesos

El president del Govern, Mariano Rajoy, no ha dubtat en defensar els èxits de l'esport espanyol després de les acusacions de dopatge de Canal + França a la recepció a l'equip de Copa Davis, que el passat mes de desembre va conquerir la cinquena 'Enciamera' i que va acudir al Palau de la Moncloa capitanejat per Rafel Nadal.

"Som el país que ha guanyat més títols individuals masculins a Roland Garros. Nosaltres estam contents, feliços i orgullosos dels nostres tennistes, que ens proporcionen molts moments feliços. I també he de felicitar-vos per la cinquena 'Enciamera'", ha afirmat.

El mandatari ha insistit en la tasca dels esportistes. "Espanya és una gran nació que fan els espanyols, no els governs, ni els ajuntaments. I els esportistes donen dies de glòria i passegen per tot el món el nom del país. A més, es genera més interès fora pel nostre país", ha recalcat.

A més, està convençut que cal extrapolar els valors esportius a la vida diària. "Alguns tenen la sort que els toqui la loteria de Nadal o de Reis, però són molt pocs. Les coses s'aconsegueixen amb treball, talent i esforç i en l'equip de Copa Davis hi ha això. És gent que treballa i s'esforça molt", ha afegit.

Rajoy, que ha volgut felicitar l'equip per haver iniciat la defensa del títol amb un aclaparador 5-0 contra el Kazakhstan, ha desitjat sort als pupils d'Alex Corretja per a l'eliminatòria davant Àustria i està convençut que poden revalidar el títol. "El president del Govern no guanyarà cap torneig, però sí els veig tots per la tele, encara que de vegades siguin a hores intempestives", ha afegit.

El president de la federació

D'altra banda, el president de la Reial Federació Espanyola de Tennis, José Luis Escañuela, ha lamentat els atacs a l'esport nacional i en especial al número dos del món, que ha estat a La Moncloa acompanyat per David Ferrer, l'excapità Albert Costa i el nou capità, Alex Corretja, a més de presidents de territorials i el batle de Sevilla, Juan Ignacio Zoido.

"Quan se'ns ataca, s'ataca no només a aquestes persones, sinó a tota la nació que creu en els seus grans esportistes i ataquen la imatge de l'esport espanyol. Tots estam units entorn de l'esport espanyol. Defensar Rafel és defensar el país", ha recalcat.

Finalment, el nou capità de Copa Davis Alex Corretja, ha qualificat com "una gran família" el seu equip i s'ha mostrat encantat per ser rebut a la seu del Govern. "Estam contents de ser aquí amb la Copa Davis i esperam continuar collint triomfs", ha comentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.