algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Nadal convenç en el seu debut

El manacorí es desfà sense problemes de Marcos Baghdatis (6-1 i 6-3) i avui s'enfrontarà a Juan Martín del Potro, a la recerca d'un lloc als quarts de final

128048
Rafel Nadal durant el partit a Madrid. | Emilio Naranjo. Efe

El públic de Madrid va rebre el mallorquí Rafel Nadal com un heroi, omplí la pista central Manolo Santana de la Caja Mágica (12.500 seients) per primera vegada aquesta setmana i va assistir a la victòria del defensor del títol, i número 1 del món, davant el xipriota Marcos Baghdatis.

Nadal, que es mesurarà amb l'argentí Juan Martín del Potro en vuitens de final, va superar el finalista de l'Obert d'Austràlia del 2006, per 6-1 i 6-3 en només 81 minuts. Del Poltro, recent guanyador a Estoril, s'havia desfet una mica abans, i amb absoluta superioritat, del croat Marin Cilic per 6-3 i 6-0 en 64 minuts.

Queda així establert, i de manera una mica prematura, un dels grans duels del torneig. Nadal, que du 11 victòries en terra batuda des que començà temporada -amb els títols de Barcelona i Montecarlo i cedint únicament un set-, es mesurarà contra el jugador de Tandil, en plena recuperació (aquesta setmana és el 32è en el rànquing) i guanyador enguany del torneig de Delray Beach.

Serà el novè partit entre els dos, amb 5-3 per al manacorí, que ha guanyat el darrer d'aquest any a Indian Wells (pista dura) per 6-4 i 6-4. En terra, s'han enfrontat només una vegada, el 2007, a Roland Garros, també amb victòria de Nadal per 7-5, 6-3 i 6-2. Baghdatis, botxí del colombià Alejandro Falla, es veié superat pel joc del mancorí, especialment per la seva dreta, profunda i oberta, que va descontrolar el xipriota a tota hora, fins al punt de fer-li cometre 27 errors no forçats.

El futbolista portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo no es va voler perdre el matx i va ser una de les figures més aclamades pel públic quan va ser descobert a la graderia. Amb aquesta victòria, Nadal ja en du 30 aquesta temporada, per només quatre derrotes. És el jugador amb més triomfs del circuit, encara que el serbi Novak Djokovic, que ahir derrotà el sud-africà Kevin Anderson per 6-3 i 6-4 en cent minuts, en du 28 de seguides, i enguany resta invicte.

Preparat per al duel

Rafel Nadal és conscient que haurà d'esforçar-se al màxim en els vuitens de final davant l'argentí Juan Martín del Potro i lamentà haver-se de creuar tan aviat amb una de les seves bèsties negres. Alhora, assegurà que està satisfet després d'un partit "bastant correcte" davant Marcos Baghdatis. "El de demà (per avui) és un partit que preferiria jugar més endavant, però això toca per sorteig. S'ha d'estar preparat per a la derrota, per lluitar, per sofrir. Acceptar que pots guanyar o perdre, pot passar qualsevol cosa. No m'estaré d'intentar-ho i miraré de jugar al meu millor nivell. Hauré de ser agressiu i moure'l amb intensitat; i si juga a un nivell alt, el felicitaré i continuaré pel mateix camí, ja que crec que estic en la línia adeqüada", assegurà en roda de premsa.
Nadal tornà a carregar contra el sistema de rànquings. "Aquest és un dels errors del rànquing ATP, que et lesiones i vas endarrera. El nivell de Delpo no és el rànquing en el qual es troba. Lluitaré fins al final per intentar guanyar, aquest és el pla", apuntà.

Djokovic, Murray i Federer, a vuitens

El serbi Novak Djokovic, el suís Roger Federer i el britànic Andy Murray van fer valer la condició de màxims favorits i se situaren als vuitens de final del Màster 1.000 de Madrid. En una jornada amb el millor cartell possible, cap de les estrelles va fallar, encara que Federer restà al límit de la derrota abans de salvar una pilota de partit davant Feliciano López, al qual va derrotar per 7-6, 6-7 i 7-6 en gairebé tres hores, en el millor partit del torneig fins ara.

Djokovic, per la seva banda, va continuar acostant-se al rècord de millor inici de temporada en possessió d'Ivan Lendl, després de sumar la seva 28a victòria consecutiva davant el sud-àfrica Kevin Anderson per 6-3 i 6-4.
Murray va repetir victòria tres anys després davant el francès Gilles Simon, en derrotar-lo per 6-4, 3-6 i 6-0, en una repetició de la final de 2008. El britànic, que ja havia vençut Simno feia tres setmanes a Montecarlo, s'enfrontarà ara al brasiler Thomaz Bellucci, que es va imposar a l'alemany Florian Mayer per 6-7, 6-3 i 3-0 -que hagué d'abondonar per esgotament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.