algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
10°

“Tots els partits són difícils”

El mallorquí Rafel Nadal es prepara per disputar avui el seu primer duel a la capital italiana contra l'alemany Kohlsreiber i afirma que vol continuar jugant com a mínim fins als trenta anys

50888
Federer i Nadal ahir en la cerimònia d'inauguració. | ATP

El tennista mallorquí Rafel Nadal, número 3 de l'ATP, assegurà ahir, davant desenes de nins que es trobaven a les instal·lacions de romà Fòrum Itàlic, que "tots els partits són difícils" i no només aquells que es disputen contra els "grans campions". Nadal va fer aquestes afirmacions just un dia abans d'estrenar-se a la capital romana contra l'alemany Philipp Kohlsreiber. El mallorquí explicà que li agrada "moltíssim jugar a tennis" i que es diverteix "molt" fent-ho. A més, el manacorí no dubtà a afirmar que de petit "era seguidor del també mallorquí Carles Moyà". També reconegué que el seu "millor cop és sens dubte el dret". Sobre quin partit dels que ha disputat en les seves aparicions a Roma és el seu preferit, Nadal apuntà la final guanyada el 2005 davant l'argentí Guillermo Coria, que durà "cinc hores i catorze minuts". El tennista mallorquí apuntà així mateix que vol continuar jugant "com a mínim fins als trenta anys", si es donen les condicions adequades perquè ho pugui fer.

Toni Nadal

Per la seva part, l'oncle i entrenador de Rafel Nadal, Toni Nadal, va recordar una vegada més que per al seu nebot el rànquing "no és el més important", sinó que l'objectiu és "estar en bona forma" en cada torneig que participi.
A més, el tècnic explicà que el seu descans en el Comte de Godó va estar propiciat per la intenció d'estar bé tant a Roland Garros com a Wimbledon. Es tracta de no cometre les mateixes errades del passat, que dugueren Rafel Nadal a les lesions a causa d'un calendari que estava saturat de competicions. "Crec que jugarem un poc menys aquesta temporada. La decisió de no jugar en el Comte de Godó va estar relacionada amb el fet de preparar-se així com toca per a allò que ve ara, que és dur, i evitar d'aquesta manera problemes de tipus físic a Roland Garros i Wimbledon".

L'oncle del tercer millor jugador del món destacà que segons Nadal "el més important no és el rànquing, sinó estar en bona forma en cada torneig que participa i saber que té l'oportunitat de guanyar-lo". "Això és més important que qualsevol altra cosa, però si a més té una bona classificació, idò molt millor, perquè negar-ho", assenyalà. A més, Toni Nadal descartà que el seu nebot tingui un joc "excesivament físic". "Aquest argument ja ve de quan Rafel només tenia 17 o 18 anys. No crec que el seu tennis fos únicament una qüestió de físic, i si es miren els seus partits, no crec que corri més que els rivals a la pista", sentencià l'entrenador del mallorquí.
Rafel Nadal ha guanyat quatre vegades el torneig de Roma, quart Màsters Sèries de la temporada, la darrera el 2009. Un triomf li suposaria el 17è Màsters.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.