nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Només Roddick separa Federer

El tennista suís desbancarà Rafel Nadal del lideratge del rànquing de l'ATP si supera el nord-americà en la final de diumenge que ve a la pista central de l'All England Club

El nord-americà Andy Roddick va enterrar la final somiada a Wimbledon entre Roger Federer i Andy Murray després de vèncer el britànic en un partit molt competitiu en quatre sets per 6-4, 4-6, 7-6 (7) i 7-6 (5). Anteriorment, el suís havia complert el seu paper davant l'alemany Tommy Haas, el qual superà per 7-6 (3), 7-5 i 6-3. D'aquesta manera, el tennista nord-americà s'ha convertit en el darrer escull entre Federer i el número 1 del món, posició que recuperaria si guanyàs la final i desbancàs el mallorquí Rafel Nadal.

Federer, cinc vegades campió en l'All England Club, no va tenir pietat amb el seu rival de 31 anys i acabà el partit amb una gran rematada. Així, coronà una brillant exhibició davant d'una meravellada pista central i es ficà a la seva setena final del torneig anglès.

El de Basilea va guanyar amb excel·lència ja que demostrà l'elegància en cada cop i tenint sempre el partit controlat. La seva victòria sobre la terra batuda de París ha canviat el gest de la seva cara i les veus que anunciaven un Federer menor han desaparegut amb la força del vent.

La facilitat amb què Federer acumulava punts en el seu marcador el feia perdre intensitat en el seu joc, de manera que ventava un valent Haas. El vigent campió de Roland Garros és en l'escenari ideal per continuar engrandint la seva història i el seu nom en l'esport de la raqueta. A més, el suís cercarà guanyar el seu sisè títol de Wimbledon. L'any passat en perdé l'oportunitat davant Nadal, que no ha disputat el torneig per una lesió.

Per la seva banda, el nord-americà Andy Roddick va superar Andy Murray en quatre sets i va destrossar la il·lusió que el Regne Unit havia posat en el fet que el seu nou ídol pogués accedir a la final del torneig i intentar així la proesa de convertir-se en el primer britànic que guanya Wimbledon en els darrers 76 anys.

El partit es mantingué equilibrat durant les tres hores i set minuts que va durar el joc. Això quedà reflectit també en el marcador, que va acabar amb un ajustat 6-4, 4-6, 7-6 (7) i 7-6 (5) amb dos trencaments de servei inclosos que provocaren un augment de les pulsacions en més d'un assistent.

Roddick es va imposar així al número tres del món i es jugarà aconseguir el seu primer Wimbledon amb el favorit Roger Federer, que suplantarà del lloc més alt de la classificació ATP Rafel Nadal si venç diumenge.

El nord-americà ja va arribar a la final del torneig d'herba londinenca el 2004 i 2005, quan va perdre, precisament, davant el que és el seu pròxim rival. Per això, diumenge tindrà l'oportunitat perfecta per venjar-se.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.