• Màx: 20°
20°

Espanya humilià els Estats Units a Copa Davis guanyant per 5-0

El català Joan Balcells ha arrodonit amb una victòria el final de setmana tan especial que ha viscut el tennis espanyol, una vegada classificat 33 anys després per a una final de la Copa Davis, que jugarà el desembre contra Austràlia, derrotant en tres sets per 1-6, 7-6 (7-2) i 6-4, el nord-americà Jan Michael Gambill.

El suport de la grada del pavelló Magdalena de Santander fou fonamental perquè el jugador espanyol se sobreposàs al joc del nord-americà en el primer set i pogués acabar capgirant al marcador. Amb aquest triomf, al costat dels de Costa, Corretja, Ferrero i el de dobles espanyol, el combinat nacional va guanyar 5-0 els EUA en una eliminatòria que passarà a la història.

Un poc abans d'això Juan Carlos Ferrero havia sumat el quart punt en l'eliminatòria derrotant Vince Spadea amb un marcador final de 4-6, 6-1 i 6-4.

El pròxim mes de desembre, Espanya tindrà l'oportunitat de continuar escrivint la història. Austràlia serà el rival a la gran final, en què l'equip de Javier Duarte tornarà a comptar amb tot el suport de l'afició.