algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
14°

Copa Davis: Les circumstàncies guanyen Moyà

El mallorquí no es va trobar còmode a la pista i perdé contra Johansson

Tres sets li bastaren al suec Johansson per desfer-se del mallorquí Carles Moyà al segon partit de l'eliminatòria entre Suècia i Espanya, corresponent a les semifinals de la Copa Davis. Aquest resultat posa un 2—0 a favor dels nòrdics que sembla força complicat de remuntar per als homes capitanejats per Manolo Santana.

A pesar del taxatiu del resultat la veritat és que el partit va ser molt disputat com ho demostra el marcador que va ser de 7—5, 7—6 i 7—6. El mallorquí, emperò, no va poder amb totes les circumstàncies que jugaven a la seva contra.

Per una banda la pista on es disputa l'eliminatòria, ràpida i relliscant, on Moyà es va trobar d'allò més incòmode, sobretot al començament. Per altra part la pressió del públic que vulguis o no vulguis sempre influeix, i per acabar el rival, Thomas Johansson, inspirat, resolutiu i per si això no fos suficient, encorajat pel seu públic. El número dos de la selecció sueca sortí a la canxa sense cap tipus de complex i va saber aguantar les envestides del mallorquí. Però Moyà no es va arrufar i els dos jugadors varen anar guanyant els punts dels seus serveis i cap dels dos aconseguí distanciar-se. Fins que un 6-5 a favor de Johansson aconseguí trencar el servei de Moyà per anotar-se el set per 7—5. la segona mànega va continuar la mateixa línia, és a dir, amb els dos tennistes guayant les seves sacades. Fins que al setè joc, i amb 4—3 al marcador, el número 22 de la classificació mundial tornà a trencar el servei de Moyà colocant un 5—3 que semblava definitiu. Però amb tot al seu favor per anotar-se el segon set, el suec va cometre errades que varen permetre a l'illenc apropar-se. Al final el set va caure en mans sueques, després d'un emocionant tie break.

Les coses es posaven difícils per Moyà, i per extensió per la selecció espanyola. El mallorquí començà dominant la tercera mànega i s'adjudicà els dos primers jocs, però Johansson, ple de confiança, no estava disposat a deixar fugir el set que li podia donar la victòria per la via ràpida i aconseguí igualar a cinc jocs.

Moyà, amb tot en contra, continuà lluitant i així assolí el seu sisè joc. Ràpidament el suec donà la rèplica i el tercer set també es va haver de resoldre altra vegada al tie break, que també guanyà Johansson.

Demà es disputen els dobles que, en cas de vèncer Suècia, serien definitius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.