nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

Cavendish no dóna opció a Ventoso

El cap de files del Columbia va arruïnar en l'esprint el possible doblet del ciclista espanyol del Movistar, al qual acusà de fer trampes en l'etapa del volcà Etna. Alberto Contador continua vestit de rosa

Mark Cavendish (Columbia) va guanyar en l'esprint la desena etapa del Giro, disputada entre Termoli i Teramo, de 159 quilòmetres, per davant l'espanyol Fran Ventoso (Movistar), en una jornada de transició en la qual Alberto Contador (Saxo Bank) estrenà en cursa la malla rosa que es va enfundar a l'Etna. Cavendish superà Ventoso en un esprint llarg, de força, i també Alessandro Petacchi, que va ser tercer. El cantàbric entrà cremat amb el triomf del britànic, ja que en la sortida havia denunciat que "Cav" no hauria de seguir en cursa perquè féu trampes a la pujada a l'Etna. Segons l'esprinter del Movistar, es va remolcar amb el cotxe del seu equip "mentre la resta feia rodar els pedals".

La denúncia de Fran va caure en l'oblit. "On eren els jutges?", es lamentava. A més, el ciclista de l'illa el privà de la segona victòria al Giro. El líder del Columbia a la fi va aparèixer en escena, com gairebé sempre, envoltat per la polèmica. Alçà els braços amb un temps de 4:00.09, posant final a una jornada amb nervis al final, amb els favorits atents al capdavant i sense canvis en la general. Tanmateix, en arribar, Cavendish va respondre al cantàbric i es va defensar de les acusacions que li havia fet. Cavendish estava seriós i es va defensar atacant.
"Rept Ventoso que passi un dia amb mi. Podria comprovar que cada cop que m'atur a pixar o a arreglar una punxada sempre tenc un comissari al meu costat i tot d'una la gent m'envolta. Si així som capaç de fer trampes, és que dec ser David Copperfield", digué.

Cavendish s'encengué a mesura que parlava i llançà una insinuació, possiblement relacionada amb el positiu que va donar l'espanyol el 2008. "Sempre passa el mateix. Si em continua acusant, li hauré de fer alguna pregunta. Jo també puc fer acusacions a Ventoso sobre algunes trampes, però no necessit fer-ho", va concloure. Així, i tornant a la competició, Contador estrenà la malla rosa sense problemes i mantingué els rivals directes a la mateixa distància: 1:21 minuts Vincenzo Nibali (Liquigas) i 1:28 Michele Scarponi (Lampre). Continuen en posicions de podi el bielorús Sivtsov, a 59, i el francès Le Mevel, a 1:19.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.